Εντυπωσιακές εικόνες από τον τάφο του Τουταγχαμών

Έπειτα από εννέα χρόνια εργασιών συντήρησης ο τάφος του Τουτανχαμών επανήλθε στην πρότερη δόξα του, όπως αποδεικνύει μια σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών που δημοσίευσαν οι υπεύθυνοι της διαδικασίας.

Ο τάφος του Τουτανχαμών είναι από τα εντυπωσιακότερα πιο δημοφιλή μνημεία του κόσμου με χιλιάδες τουριστών να συρρέουν για να… ρουφήξουν ιστορία, αφήνοντας όμως και το αποτύπωμά τους στο μνημείο.

O τάφος περιέχει τη μούμια του νεαρού Φαραώ, τη σαρκοφάγο από χαλαζία, ένα ξύλινο εξωτερικό φέρετρο και τοιχογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή και το θάνατό του.

Ο Τουταγχαμών ήταν Αιγύπτιος Φαραώ της 18ης δυναστείας, που βασίλευσε περίπου από το 1332 μέχρι το 1323 π.Χ.. Γεννήθηκε το 1341 π.Χ., και πέθανε σε ηλικία μόλις 18 ετών. Τα αίτια του θανάτου του δεν είναι ξεκάθαρα.

Θεωρείται ότι ο τάφος δεν προοριζόταν για τον ίδιο αλλά ήταν υπό κατασκευή και μάλλον τάφηκε βιαστικά εξαιτίας του απροσδόκητου θανάτου του. Δεν υπήρξε καν σπουδαίος Φαραώ αφού βασίλεψε σε ηλικία από 9 έως 18 ετών.

Ο τάφος του όμως βρέθηκε ασύλητος και σε άριστη κατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργήσει φήμη για τον Τουτανχαμών μεγαλύτερη από την περίοδο της βασιλείας του περίπου 3.400 χρόνια μετά το θάνατό του!