TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Τοπικά

Εντείνονται οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας

Ιούλ 29, 2024
in Τοπικά
Βολιώτης στην επόμενη φάση του «The Voice»
Share on FacebookShare on Twitter

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Γ.Νοσοκ.Τρικάλων, εργαζόμενοι στις Δομές  ψυχικής Υγεία του Νομού μας, με το κοινό μας κείμενο, δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Η κυβέρνηση στον αντίποδα όλων των παραπάνω, αντί να ενισχύσει τον τομέα της ψυχικής υγείας με άνοιγμα Ψυχιατρικών κλινικών σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και αύξηση των κλινών, που σήμερα περιορίζεται ολόκληρη Περιφέρεια σε μία ΜΟΝΟ Ψυχιατρική κλινική στο Π.Γ.Ν. Λάρισας που αδυνατεί να εξυπηρετήσει ολόκληρη Περιφέρεια, αντί να προχωρήσει σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με  παροχή κινήτρων για τις δομές που έχουν αποψιλωθεί  και ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας, φέρνει ένα νομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι που δίνει τη χαριστική βολή στις δομές ψυχικής υγείας και  απεξάρτησης.

Το νομοσχέδιο καταργεί τα ψυχιατρικά Νοσοκομεία Αττικής και Θεσσαλονίκης ώστε να δοθεί ακόμα περισσότερος χώρος στην ανάπτυξη ιδιωτικών κλινών, που ήδη αριθμούν 4.700, σε αντίθεση με τις 900 κλίνες του ΕΣΥ.

Κλείνει τα κέντρα πρόληψης και τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα αφού συγχωνεύει όλους τους φορείς απεξάρτησης με διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, φιλοσοφίας και ιστορίας, σε έναν, που στόχο θα έχει τη μείωση της βλάβης και τη δημιουργία «λειτουργικών χρηστών» και όχι την ολοκληρωμένη επανένταξη στην κοινωνία, μακριά από κάθε εξάρτηση.

Για να το πετύχει αυτό προωθεί την κινητικότητα υγειονομικών και ασθενών από την μια δομή στην άλλη σε όλη την χώρα. Διαχωρίζει τις ψυχιατρικές κλινικές και υπηρεσίες από το υπόλοιπο ΕΣΥσε μια ακόμα αντιεπιστημονική πράξη, ενώ συνενώνει δημόσιες και ιδιωτικές δομές στην ίδια διοικητική υπηρεσία, με κοινό πρόγραμμα εφημεριών, παραπομπών και κατανομή ασθενών!

Με το νομοσχέδιο αυτό χαρίζει κρατικό χρήμα σε ιδιώτες, επιχειρηματικά συμφέροντα, ΜΚΟ για τη δημιουργία δομών και προγραμμάτων με ημερομηνία λήξης αντί να ενισχύσει με χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό τις δημόσιες δομές που ήδη υπάρχουν και επιτελούν τεράστιο έργο μέσω της αυτοθυσίας των εργαζομένων σε αυτές.

Οι ασθενείς μας δεν είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας, δεν είναι μπαλάκι που πετάγεται από τη μία υπηρεσία στην άλλη, δεν είναι πελάτες προς ξεζούμισμα.

 Οι ψυχικά πάσχοντες αξίζουν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες, πλήρως στελεχωμένες, αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και περίθαλψης, ολόπλευρη φροντίδα της υγείας τους από προσωπικό που δεν είναι εξαντλημένο, ελάχιστο αριθμητικά και αλλάζει κάθε 6 μήνες με τη λήξη της κάθε σύμβασης.

Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα αφήσουμε όλες τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης να γίνουν βορά στα χέρια κάθε λογής ιδιώτη, δεν θα αφήσουμε τους ασθενείς μας, τους θεραπευόμενους στον τομέα των εξαρτήσεων να μείνουν στο περιθώριο και μακριά από την βασική κάλυψη των αναγκών τους!

Οι μαχόμενοι Υγειονομικοί μαζί με τους εργαζόμενους στις Δομές  ψυχικής Υγεία του Νομού μας, απέναντι σε αυτή την επίθεση, καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, τα Σωματεία τους, όλα τα Σωματεία Εργαζομένων και τους Φορείς, με τους συλλόγους πασχόντων και τις οικογένειές τους στο Νομό μας,να δώσουν τη μάχη στο πλευρό μας προκειμένου το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, δυναμώνουμε τις  κοινές αγωνιστικές παρεμβάσεις μας με τα Σωματεία μας, για να δυναμώσει η πάλη καιδιεκδίκησης, για σύγχρονες και υψηλού επιπέδου Δημόσιες και Δωρεάν Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης κάτω από την αποκλειστική ευθύνη και τον έλεγχο του κράτους, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους.

Απαιτούμε:

  • Ενίσχυση των δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
  • Ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων ως κύρια μορφή θεραπείας.
  • Άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων υγειονομικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες. Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα για όλους.
  • Άμεσα να ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ η Ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Τρικάλων, με ολοκλήρωση του σχεδίου επέκτασης του χώρου, με κλίνες νοσηλείας Οξέων περιστατικών.
  • Ούτε ένα ευρώ σε ΜΚΟ, ΑΜΚΕ και Ιδιώτες, οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας πρέπει να είναι δημόσιες, δωρεάν και προσβάσιμες σε όλους!!
  • Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της Υγείας. Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τους αντιδραστικούς τους σχεδιασμούς.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ –

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.

Tags: ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥΓΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣΨΥΧΙΚΗ
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Καιρός: Θα συνεχιστούν οι έντονες αλλαγές «ζέστης – ψύχρας» λέει ο Φ. Χατζηγρίβας – Δε θα μας «ψήσει» το ερχόμενο καλοκαίρι
Featured

Καιρός: Θα συνεχιστούν οι έντονες αλλαγές «ζέστης – ψύχρας» λέει ο Φ. Χατζηγρίβας – Δε θα μας «ψήσει» το ερχόμενο καλοκαίρι

Απρ 28, 2025
Χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλισθενικής γυμναστικής κατέκτησε ο Τρικαλινός Φανής Χρυσούλας
Τοπικά

Συγχαρητήριο μήνυμα της Μαρίνας Κοντοτόλη, για την κατάκτηση Παγκόσμιου Μεταλλίου από τον Φάνη Χρυσούλα

Απρ 27, 2025
Απο τα Ανταλλάξιμα ολοκλήρωσε τις Πασχαλινές περιοδείες ο Νίκος Σακκάς
Τοπικά

Απο τα Ανταλλάξιμα ολοκλήρωσε τις Πασχαλινές περιοδείες ο Νίκος Σακκάς

Απρ 27, 2025
Απίστευτη απάτη στα Τρίκαλα με “μαϊμού” παραγγελίες σε delivery-Δεν θα πιστέψετε πώς εξαπάτησαν δεκάδες ντελιβεράδες
Featured

Απίστευτη απάτη στα Τρίκαλα με “μαϊμού” παραγγελίες σε delivery-Δεν θα πιστέψετε πώς εξαπάτησαν δεκάδες ντελιβεράδες

Απρ 27, 2025
Αδελφοί Σαράντη: Η μικρή τυροκομική επιχείρηση που έγινε «αυτοκρατορία» – Τα ακούραστα αδέρφια και η χρονιά ορόσημο με την εξαγορά γαλακτοβιομηχανίας στη Λάρισα
Featured

Αδελφοί Σαράντη: Η μικρή τυροκομική επιχείρηση που έγινε «αυτοκρατορία» – Τα ακούραστα αδέρφια και η χρονιά ορόσημο με την εξαγορά γαλακτοβιομηχανίας στη Λάρισα

Απρ 27, 2025
Τρίκαλα: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ το Διαχρονικό Μουσείο που μπήκε σε τροχιά υλοποίησης- Άνω των 12.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός
Featured

Δημήτρης Παπαστεργίου: «Το Διαχρονικό Μουσείο θα είναι του τρικαλινού λαού»

Απρ 26, 2025
Next Post

ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ: Η απόφαση είναι δική σας

Ράμπες και τουαλέτες για ΑμεΑ σε σχολεία των Τρικάλων

Τρέχει η Πρόσκληση για ανάπτυξη προσβάσιμων υποδομών για ΑμΕΑ στα σχολικά κτίρια

Εκ νέου λειτουργεία του Αγροτικού Ιατρείου Γαρδικίου για την κάλυψη των καλοκαιρινών αναγκών

Εκ νέου λειτουργεία του Αγροτικού Ιατρείου Γαρδικίου για την κάλυψη των καλοκαιρινών αναγκών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd