Ενθουσίασαν τους Λαρισαίους τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας παρουσιάζοντας την “Λίμνη των Κύκνων”

Εκστασιασμένοι όσοι Λαρισαίοι παρακολούθησαν την«Λίμνη των Κύκνων» από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Κλειστό της Νεάπολης.

H «Λίμνη των Κύκνων», η διάσημη και διαχρονική ιστορία αγάπης με την αξεπέραστη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπολσόι στις 4 Μαρτίου του 1877 . Ήταν η πρώτη σύνθεση για μπαλέτο του μεγάλου συνθέτη. Ο χρόνος τον δικαίωσε. Παρόλο που αρχικά αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, η συνέχεια ήταν αποθεωτική. Η «Λίμνη των Κύκνων» εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του που κερδίζει σταθερά χρόνο με το χρόνο μία από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά των θεατών παγκοσμίως.

Η “Λίμνη των Κύκνων” παρουσιάστηκε με την κλασική χορογραφία των Πετιπά-Ιβάνοφ με την αναθεωρητική ματιά του Αλεξάντρ Γκόρσκι στην αναβίωση που υπογράφει ο Βατσεσλάβ Γκορντέεφ και αποτελεί μια παράσταση-σήμα κατατεθέν των Κρατικών Μπαλέτων Μόσχας.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες: 

πηγή :https://www.onlarissa.gr/2019/11/07/enthoysiasan-toys-larisaioys-ta-kratika-mpaleta-tis-moschas-paroysiazontas-tin-quot-limni-ton-kyknon-quot-foto-vinteo/