Εννιά θέσεις δημοτικών αστυνομικών στους Δήμους Τρικκαίων και Μετεώρων

Αντίστροφα άρχισε να μετρά ο χρόνος για τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία στους Δήμους της χώρας. Η προκήρυξη με κωδικό 1Κ/2024 απεστάλη από τον ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο για να λάβει ΦΕΚ και αναμένεται να εκδοθεί σε 10 τουλάχιστον ημέρες με την προθεσμίες κατάθεσης των αιτήσεων από τους υποψηφίου.

Η προκήρυξη αφορά την πρόσληψη 1.237 δημοτικών αστυνομικών σ’ όλη την χώρα κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση των αιτήσεων από τους υποψηφίους αναμένεται να ξεκινήσει εντός του επόμενου μήνα.

Η προκήρυξη έχει και τοπικό χαρακτήρα καθώς μεταξύ των 1.237 θέσεων, προβλέπονται και 9 θέσεις για το νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα για τους Δήμους Τρικκαίων και Μετεώρων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται η πρόσληψη ενός ατόμου κατηγορίας ΠΕ για το Δήμο Τρικκαίων και 5 ΔΕ και για το Δήμο Μετεώρων ενός ΠΕ και 2 ΤΕ.

Για την κατηγορία ΠΕ οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως αντίστοιχα και για την κατηγορία ΤΕ. Για την κατηγορία ΔΕ γίνονται δεκτοί όλοι οι τίτλοι λυκείου.

Για την εν λόγω προκήρυξη και σε τοπικό επίπεδο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένεται από χιλιάδες υποψηφίους. Ειδικοί αναφέρουν ότι η συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Εκτιμούν ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα είναι αντίστοιχος παρελθούσας προκήρυξης του 22 που σχετιζόταν με την πρόσληψη νοσηλευτών και ξεπέρασε τις 15.000 σε όλη την χώρα.

Τα προσόντα των υποψηφίων, σύμφωνα με την προκήρυξη 1Κ/2024 που απέστειλε το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο είναι:

1) Ηλικία έως 35 ετών

2) Δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο, δίπλωμα ή απολυτήριο Λυκείου

3) Γνώση χειρισμού Η/Υ

4) Καλή γνώση (Lower) για Αγγλική γλώσσα ή την αντίστοιχη για Γαλλική

5) Δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου ή μηχανής 50 cc.