Ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος με φυσικούς τρόπους για την καταπολέμηση των ιώσεων

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία και πριν έρθει ο χειμώνας. Έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω του COVID-19. Κυκλοφορούνε άπειρες πληροφορίες και απόψεις όλων των ειδών. Εμείς θα σας προτείνουμε μερικούς φυσικούς τρόπους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος για την αντιμετώπιση των ιώσεων.

Η αλόη βέρα, το τζίντζερ, το ριγανέλαιο, ο κουρκουμάς, ο βασιλικός πολτός, το πράσινο τσάι, το βάμμα πρόπολης, το εκχύλισμα από σπόρους γκρέιπ φρουτ, η εχινάκεια, το μανιτάρι γανόδερμα, ο χυμός ροδιού είναι γενικά αποτελεσματικά κατά των ιώσεων. Προτιμήστε τα βιολογικά.

Οι σημαντικότερες βιταμίνες για το ανοσοποιητικό μας είναι οι βιταμίνες A, C, D. Επίσης βοηθούν η βιταμίνη Κ και ο ψευδάργυρος.

Τα Ω3 είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του οργανισμού μας. Οι φυτικές πηγές Ω3 είναι ο λιναρόσπορος, το ταχίνι, τα αμύγδαλα και άλλοι ξηροί καρποί καθώς και τα έλαια αυτών. Επίσης πολύ καλή πηγή Ω3 λιπαρών οξέων είναι το μουρουνέλαιο και γενικά τα ιχθυέλαια.

Η ζάχαρη βρίσκεται παντού και πρέπει να την αποφεύγουμε. Αποφεύγουμε αναψυκτικά, μπισκότα , κρουασάν, φαστ φουντ και γενικά όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα. Προτιμούμε τα βιολογικά.

Το γιαούρτι, το κεφίρ, το ξινόγαλο είναι ευεργετικά για τον οργανισμό.

Πάντα ένα γυμνασμένο σώμα είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Καλό είναι να πίνουμε πολλά υγρά (νερό, τσάι, φυσικούς χυμούς και ζωμούς).

Ας οπλιστούμε όλες κι όλοι με καλή διάθεση και αυτοπεποίθηση και όλα θα ξεπεραστούν!!!

Θανάσης Ντιρογιάννης M Sc Γεωπόνος Α.Π.Θ.

Ιδιοκτήτης Βιολογικού καταστήματος ‘Περιβόλι της Φύσης’


Δείτε ορισμένα από τα προϊόντα που μας βοηθούν να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα  για την αντιμετώπιση των ιώσεων τα οποία εντοπίσαμε στο κατάστημα “Το περιβόλι της φύσης”, επί της Στρατηγού Σαράφη 13, τηλ. 2431 600785 και σας τα παρουσιάζουμε.