Ενημερωτική συνάντηση για το νέο πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 στην Πύλη

Η «Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.» (ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.), στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων Πράξεων Δημοσίου Χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, που υλοποιείται μέσω της παρέμβασης «Π3-77-4.1 Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027, διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση με τους Φορείς και τους Πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Πύλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου 2026 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλης.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων σχετικά με το νέο πρόγραμμα LEADER της Π.Ε. Τρικάλων για την προγραμματική περίοδο 2023-2027 και ειδικότερα για τις δυνατότητες χρηματοδότησης Πράξεων Δημοσίου Χαρακτήρα.

Τα στελέχη της Ομάδας Τοπικής Δράσης της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. θα παρουσιάσουν το περιεχόμενο της πρόσκλησης, τις επιλέξιμες κατηγορίες έργων, τους δικαιούχους, τα ποσοστά ενίσχυσης, τις επιλέξιμες δαπάνες και τη διαδικασία υποβολής προτάσεων, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Η ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και συλλόγους να συμμετάσχουν στην ενημερωτική συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες που προσφέρει το νέο πρόγραμμα και να διερευνήσουν τις δυνατότητες αξιοποίησής του για την υλοποίηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων στην περιοχή προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης.