Ενεργοποιούνται οι αγρότες των Τρικάλων

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» καθώς και ο αγροτικός κόσμος του νομού ενόψει των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα στα τέλη του μήνα.

Ήδη η «Άνοιξη» προετοιμάζεται για την διεξαγωγή της παντρικαλινής σύσκεψης που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 6:30 το βράδυ στο Μεγαλοχώρι και στο καφενείο «Μπαρμπαθωμάς». Παράλληλα από τα τέλη του περασμένου μήνα μέχρι και σήμερα έχουν αναπτυχτεί διάφορες επισκέψεις σε χωριά του νομού με τους αγροτοσυνδικαλιστές της «Άνοιξης» να ενημερώνουν τον κόσμο για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο και το σημαντικότερο να καταγράφουν τη διάθεση των αγροτών ενόψει των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν σε πανθεσσαλικό επίπεδο, βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Γενάρη, αγρότες των Τρικάλων θα συμμετέχουν στην πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη που θα διεξαχθεί στα Φάρσαλα στις 6 το απόγευμα για το συντονισμό και την οργάνωση των δράσεων.

Μεγάλος σταθμός για τους Τρικαλινούς, τους Θεσσαλούς και τους αγρότες όλης της χώρας είναι το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη στην Έκθεση της «Agrotica».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» κ. Αποστόλη Θωμόπουλο στην σύσκεψη της Παρασκευή αναμένεται να γίνει αναφορά σε όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες με τις χαμηλές τιμές που είχαν όλα τα προϊόντα της περιοχής, το κόστος παραγωγής, πετρέλαιο, φάρμακα, λιπάσματα κ.α.

«Κάθετα δηλώνουμε αντίθετοι στο νέο ασφαλιστικό που μειώνει κι άλλο τις παροχές υγείας, το οποίο παράλληλα θα δίνει συντάξεις πείνας στους συναδέλφους μας. Βασικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι και μέσα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας να διεκδικήσουμε βιώσιμες λύσεις και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε. Παρά τις εξαγγελίες και υποσχέσεις της κυβέρνησης ΝΔ, η πολιτική της κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εχθρική απέναντι στους αγρότες.», τόνισε ο κ. Θωμόπουλος.

Απηύθυνε δε κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους των Τρικάλων «να συμμετέχουν μαζικά στις συσκέψεις που διοργανώνει η Ομοσπονδία το επόμενο διάστημα και να βγουν στον δρόμο για να παλέψουν για την επιβίωσή τους».

ΠΗΓΗ krinitrikalon.gr