Ένας Βολιώτης πρωταθλητής γυρίζει με ένα βαν όλη την Ελλάδα και προσφέρει βοήθεια

Έχει διακριθεί στον στίβο του αθλητισμού και του εθελοντισμού. Τώρα, ένα όνειρό του, που αφορά στην προσφορά βοήθειας στους συμπολίτες του, γίνεται πραγματικότητα.

Πρόκειται για τον Βολιώτη πρωταθλητή Λευτέρη Παρασκευά, ο οποίος εμπνεόμενος από τη διάθεση προσφοράς στις φωτιές στο Μάτι Αττικής και με τη βοήθεια ανθρώπων και χορηγών απέκτησε το δικό του βαν φορτηγάκι και με αυτό πρόκειται να γυρίσει ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με την ομάδα του.

Στόχος του να βοηθήσει. Να σταθεί δίπλα σε ευπαθείς ομάδες, σε έκτακτες ανάγκες, όπως σεισμοί και φωτιές, ακόμα και σε πιο καθημερινά πράγματα, όπως ο καθαρισμός παραλιών, δασών ή η φροντίδα των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Ο Λευτέρης Παρασκευάς γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Βόλου και από μικρός είχε έφεση στον αθλητισμό. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης και το 1992 πρωταθλητής στα 200μ πρόσθιο. Αργότερα ασχολήθηκε με την ελεύθερη κατάδυση  και κατέκτησε τη 2η θέση γενικής βαθμολογίας ανδρών, σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το 2011 αποφάσισε να ασχοληθεί με το υπερμαραθώνιο τρίαθλο, όπου ξεκίνησε με απόσταση IRONMAN (3,8 χλμ κολύμβησης, 180χλμ ποδηλασία,42χλμ τρέξιμο). Στη μετέπειτα πορεία του στον αθλητισμό, ακολούθησαν διάφορα αθλήματα. Το 2014 συμμετείχε στο ARCH ΤΟ ARK, το μεγαλύτερο τρίαθλο στον κόσμο σε αποστάσεις. Ξεκίνησε από Λονδίνο τρέχοντας 140 χιλμ. κολύμπησε στη Μάγχη 34 χΛμ  και συνέχισε με ποδήλατο μέχρι το Παρίσι. Έγινε ντοκιμαντέρ και μπήκε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Από το 2011 και μέχρι το 2017 ότι έχει κάνει γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό με τα έσοδα να διατίθενται σε ευπαθείς ομάδες.

Ο ίδιος δηλώνει για το εγχείρημά του αυτό, που μόλις ξεκινά:

“Η εποχή που διανύουμε είναι περίεργη και δύσκολη για ολους.Η σκέψη να ετοιμαστεί ένα βαν που θα μπορεί να συνεισφέρει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, γεννήθηκε στις φωτιές στο Μάτι, που για 2 ημέρες βρέθηκα και εζησα όλη την πίκρα και την ανοργάνωτη πλην τίμια προσπάθεια όλου του κόσμου να στηρίξει τους συνανθρώπους του. Ήρθε η στιγμή που θα παλέψουμε και εμείς με τον τρόπο μας να λύσουμε κάποια προβληματα που δημιουργούνται σε τέτοιες περιπτώσεις και παράλληλα να προσφέρουμε βοηθεια με όλες τις δυνάμεις που εχουμε.
Με την βοήθεια του tihiorace το βαν έγινε πραγματικότητα και το ταξίδι ξεκινά.
Σκοπός του να στηρίζει ευπαθεις ομαδες, να βρίσκεται σε έκτακτα περιστατικά (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές) , να βοηθά σε καθαρισμούς παραλιών , δασών και εννοειται να βοήθα τους τετράποδους φίλους μας…Χαρά μας μεγάλη να στηρίξετε την προσπάθεια μας βοηθώντας εθελοντικά σε κάποιο από τα πρότζεκτ μας.”

πηγή : https://www.thenewspaper.gr/2020/02/27/enas-voliotis-protathlitis-gyrizei-me-ena-van-oli-tin-ellada-kai-prosferei-voitheia/?fbclid=IwAR0dzdj6KeI0iYN67tk2dwJ_apI6dbbAB4V9NiUd2TKFU_F0lesnaq6N1tw