Ένας Τρικαλινός αρχιτέκτονας στους 5 φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας του διάσημου αμερικανικού περιοδικού surface

Ένας Τρικαλινός αρχιτέκτονας επιλέχθηκε στους 5 φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας του διάσημου αμερικανικού περιοδικού surface. Πρόκειται για τον Κώστα Σπαθή γιο του πρώην Δημάρχου Τρικκαίων. Καλοκαίρι , συμμετρία και Instagram.  Δεν συμβαίνει καθε μερα:  δυο ελληνες αρχιτέκτονες επιλεχθηκαν ανάμεσα  στους πέντε φιναλίστ  του διαγωνισμού ταξιδιωτικής φωτογραφίας του surface οπως αναφέρει στο “Κ” η  Καθημερινή . Ο διαγωνισμός  που διοργανώνει  τα τελευταια δέκα πέντε χρονια το διάσημο, αμερικανικό περιοδικό , δινει την δυνατότητα σε ανερχόμενους φωτογράφους να προβάλλουν την δουλεια τους και να γίνουν γνωστοί  στο χώρο του ντιζάιν. Η κριτική επιτροπή συμπεριέλαβε αυτη την φορά στους πέντε πιο επιδραστικους λογαριασμούς  Instagram με αντικείμενο την αρχιτεκτονική στον κοσμο τον Κωστα Σπαθη και την Ειρηνη Γιωτοπούλου που ζει στο Λος Άντζελες. Ο Κωστας Σπαθης που ειναι γιος του πρωην δημάρχου Τρικαλων κ. Γιώργου Σπαθη μπήκε στην κοινότητα του Instagram  το 2012 .

“Ήμουν απο τους πρώτους Ελληνες που ξεκινησε να μοιράζεται φωτογραφίες του, ανακαλύπτοντας μια τέχνη που διαρκώς μεταβάλλεται και εξελίσσεται. Σημερα ειδικεύομαι στην εναέρια φωτογραφια χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκαφη”, πληροφορεί ο ίδιος ο δημιουργός , που νεννηθηκε το 1984 στα τρικαλα και σπούδασε αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο Βόλου , σημερα ζει και εργάζεται στην Αθηνα. Οι φωτογραφίες του τραβηγμένες με drone, ακολουθούν  βασικούς κανόνες συμμετρίας και παίζουν με το μοτίβο της επανάληψης.

Κυρίαρχα θέματα του Κωστα  Σπαθη ειναι οι προσάψεις κτηρίων , οι στοές , τα αίθρια, τα κλημακοστασια και αλλα στοιχεία του αστικού περιβάλλοντος. Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν τον γοητεύει και η φύση. ” Προτιμώ φυσικές ομορφιές με επαναλαμβανόμενα  αντικείμενα η σε στοίχιση , παντα ομως με έντονη την παρουσια του ανθρώπινου στοιχείου”.