Ένα πολυτελές ξενοδοχείο… με χρυσό στη διακόσμησή του

Τα ξενοδοχεία στο Ντουμπάι φημίζονται για την πολυτέλεια και τη χλιδή που προσφέρουν. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι ένα νέο ξενοδοχείο που πρόκειται να ανοίξει στην πόλη θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό με οροφές 24 καρατίων, πάνω από 6.400 πολυελαίους και ιδιωτική παραλία.

Ο λόγος για το πολυτελές Emerald Palace Kempinski Dubai, η κατασκευή του οποίου κόστισε περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά η διαμονή απευθύνεται σε… γερές τσέπες, με το πιο ακριβό δωμάτιο του ξενοδοχείου, την προεδρική σουίτα, να κοστίζει γύρω στις 5.500 λίρες το βράδυ.

Γνωστό και με το όνομα «βασιλικό ορόσημο», το Emerald Palace διαθέτει 391 δωμάτια και οκτώ εστιατόρια. Το εσωτερικό του είναι εμπνευσμένο από ευρωπαϊκά παλάτια, με ζωγραφισμένα στο χέρι μοτίβα, με φύλλα χρυσού 24 καρατίων και κλασικές ζωφόρους, όλα δημιουργημένα από ειδικευμένους τεχνίτες.

Σε όλα τα δωμάτια κοινό χαρακτηριστικό αποτελεί το σαλόνι, το μπάνιο από μάρμαρο και το μπαλκόνι με εντυπωσιακή θέα στον κήπο, στον Αραβικό Κόλπο ή στη λιμνοθάλασσα του Palm. Στις προεδρικές σουίτες και στις μεζονέτες υπάρχουν παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που δίνουν μια ακόμα πιο ξεχωριστή αρχιτεκτονική στο χώρο. Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν υδρομασάζ, σπα και τις υπηρεσίες των μπάτλερ.

Το Emerald Palace διαθέτει ένα σπα 3,000 τετραγωνικών μέτρων, ένα κέντρο ευεξίας που λειτουργεί 24ωρες, γυμναστήριο και ιδιωτικό σινεμά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου, Sébastien Mariette δήλωσε: «Το ξενοδοχείο-παλάτι είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που φέρνει την ευρωπαϊκή τέχνη στη Μέση Ανατολή μέσω του σχεδιασμού και των μοναδικών εμπειριών που προσφέρει στο κοινό. Προτεραιότητά μας είναι να παρέχουμε την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των επισκεπτών μας και δημιουργώντας αναμνήσεις και εμπειρίες που θα διαρκέσουν μια ζωή».