Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο!-Παρουσιάζονται στα Τρίκαλα τα δημοφιλή βιβλία της σειράς

Οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο «Παπαγιάννη!», με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων, διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων της σειράς «Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο», των Γιώργου Κωνσταντινίδη και Σωτήρη Μητρούση.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων (Γαριβάλδη 6-12, Τρίκαλα, τηλ.: 24310-32330).

Οι δημιουργοί της σειράς θα παίξουν μουσική και παιχνίδια με τα παιδιά, θα ζωγραφίσουν και θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια σειρά βιβλίων για παιδιά ηλικίας 8+ που διαβάζονται κυριολεκτικά… μονορούφι!

Μέσα σε έξι μήνες από το λανσάρισμα της σειράς, το επιτυχημένο δίδυμο Γιώργος Κωνσταντινίδης – Σωτήρης Μητρούσης κατάφερε να κερδίσει τα παιδιά με τις απίθανες ιστορίες και τα μοναδικά μυστήρια του Στέλιου, του καλυτερο-χειρότερου ντετέκτιβ στον κόσμο.

Μόλις κυκλοφόρησε το 7ο βιβλίο της σειράς με τίτλο Απαγωγή στα… καλλιστεία!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι βιολονίστας, μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και καθηγητής βιολιού. Συνθέτει, επιμελείται και διδάσκει μουσική για παιδικό θέατρο. Έχει αναλάβει τη διεύθυνση παιδικών χορωδιών, μαθητικών ορχηστρών και μουσικών παραστάσεων. Έχει γράψει τα βιβλία: Η Σιρεφά και οι χαμένες νότες, Μια πόλη, μα ποια πόλη, Κάποτε στη Μελωδιούπολη, καθώς και τη σειρά Το μπλοκάκι ενός UFO.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι επαγγελματίας γραφίστας και… ερασιτέχνης σκιτσογράφος. Από μικρός, όποτε έβρισκε ευκαιρία, μουντζούρωνε χαρτιά, μπλοκάκια και τα χέρια του. Τα τελευταία χρόνια κάνει μουντζούρες και στο κομπιούτερ του. Εικονογράφησε τη σειρά των βιβλίων «Το μπλοκάκι ενός UFO» και τώρα ήρθε η σειρά του… Μπούφου!