Ένα μέρος στην Ελλάδα όπου θα βρεις χιόνι… ακόμη κι όταν δεν χιονίζει-Δείτε ποιο είναι

 

Υπάρχει ένα μέρος στην Ελλάδα όπου όλο το χειμώνα θα βρεις πάντα χιόνι ακόμη κι αν δεν χιονίζει. Πρόκειται για το χιονοδρομικό κέντρο του Ανηλίου-ANILIO ADVENTURE PARK όπου οι διαχειριστές του προνόησαν και φρόντισαν να έχει χιόνι ακόμη και τις μέρες που δεν χιονίζει. Έχοντας αναπτύξει ένα δυναμικό σύστημα τεχνητής χιόνωσης και με πολύ και συστηματική δουλειά οι λάτρεις της χιονοδρομίας και του βουνού έχουν στη διάθεσή τους χιόνι ακόμη και τις μέρες που ο καιρός είναι αίθριος.Όπως μας ενημερώνουν οι υπεύθυνοι του Χιονοδρομικού Κέντρου η τεχνητή χιόνωση έχει θαυμάσια αποτελέσματα. Το σύστημα που έχει στη διάθεσή του το  ANILIO ADVENTURE PARK αποτελείται από τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. Ουσιαστικά λειτουργεί με μετακινούμενα κανόνια που μετατρέπουν το νερό σε χιόνι. Αυτός είναι κι ο λόγος που δημιουργήθηκε μία τεχνητή λίμνη της οποίας το νερό ανακυκλώνεται. Δηλαδή το νερό γίνεται χιόνι, λιώνει κι επιστρέφει πάλι στη γη.

Εκείνο που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι απαιτείται σκληρή δουλειά και πολλές ώρες εργασίες ειδικά κατά τις βραδινές ώρες οπότε και τα… κανόνια δουλεύουν «παράγοντας» χιόνι.

Τα… κανόνια

Ανεβασμένο στην κορυφή της Πίνδου, με συγκριτικό πλεονέκτημα την εύκολη και άμεση πρόσβαση μέσω της Εγνατίας Οδού (μόλις 7χλμ από την Έξοδο Ανηλίου), υπηρεσίες αποχιονισμού επί 24ώρου βάσεως, καθαρό και ασφαλές οδικό δίκτυο, το Anilio Adventure Park αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης για σκι, χιονοδρομίες, trekking, ορειβασία, ποδηλασία, εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και διασκέδασης, στο γεωγραφικό κόμβο Μακεδονίας-Ηπείρου-Θεσσαλίας.

Τα... κανόνια