Εμβολιασμός παιδιών: Γιατί άναψε «πράσινο φως» για εμβόλια κορονοϊού σε εφήβους ηλικίας 15-17 ετών

Τη θετική της γνώμη για τον εθελοντικό εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 15-17 ετών έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με την πρόεδρό της Μαρία Θεοδωρίδου να αναλύει το σκεπτικό πίσω από την εισήγηση αυτή

Για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 15-17 ετών ετοιμάζεται η κυβέρνηση με την σχετική πλατφόρμα να ανοίγει στις 13 Ιουλίου μετά τη θετική εισήγηση που ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου παρουσιάζοντας τα επιχειρήματα πίσω από την εξέλιξη αυτή.

Αρχικά διευκρινίστηκε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών αυτής της ηλικιακής κατηγορίας θα γίνεται ύστερα από συναίνεση των γονέων τους μετά από ενημέρωση που θα λαμβάνουν.

Όπως είπε κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα:

Όπως διευκρίνισε, τέλος, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου «τα εμβόλια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν είναι τα γνωστά mRNA, που σύμφωνα με μελέτες είναι και πιο αποτελεσματικά στα παιδιά και εφήβους από ότι είναι στους ενήλικες, σε ποσοστό που αγγίζει και το 100%».

πηγή :https://www.newsbomb.gr/ygeia/story/1212176/emvoliasmos-paidion-giati-anapse-prasino-fos-gia-emvolia-koronoioy-se-efivoys-ilikias-15-17-eton