TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Κόσμος

Ελληνική καντίνα στη Νέα Υόρκη: Ουρές για πίτες, σουβλάκι και κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Ιαν 23, 2020
in Κόσμος
Ελληνική καντίνα στη Νέα Υόρκη: Ουρές για πίτες, σουβλάκι και κολοκυθοκεφτέδες με φέτα
Share on FacebookShare on Twitter

ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Mία ελληνική καντίνα κλέβει την παράσταση στη Νέα Υόρκη.

«Πιστεύουμε ότι το πολύ καλό φαγητό ξεκινάει από την οικογένεια και η δική μας οικογένεια ξέρει σίγουρα από καλό ελληνικό φαγητό!».

Μ’ αυτόν τον τρόπο υποδέχονται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους οι αδελφοί Νίκος και Φώτης Καραγιώργος, ιδιοκτήτες της καντίνας «Uncle Gussy’s», που προσφέρει ποιοτικές μεσογειακές γεύσεις, στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, τη Νέα Υόρκη.

Στην 51η λεωφόρο η ελληνική καντίνα

Στην καντίνα τους, στη συμβολή της 51ης οδού και της λεωφόρου Παρκ (51st & Park Avenue), τις ημέρες που ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό -ακόμα και με …δόντια- σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μια «γεύση» Ελλάδας, βουτώντας τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, τα σουβλάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες τους σε άφθονο τζατζίκι!

Η καντίνα που ξεκίνησε από καρότσι με πρέτσελ
Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και ο θείος των αδελφών Καραγιώργου, Κώστας, είχε στήσει το δικό του μικρό καρότσι, πουλώντας χοτ-ντογκ και πρέτσελ, από το 1971, στο ίδιο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί η καντίνα, που πήρε το όνομά της απ’ αυτόν.

H ελληνική καντίνα στη Νεα Υόρκη προσφέρει φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, σουβλάκια και κολοκυθοκεφτέδες σε άφθονο τζατζίκι
«Το 2007, εγώ και ο αδελφός μου, ο Φώτης, αρχίσαμε μ’ ένα καρότσι, όχι από τα απλά, αλλά απ’ αυτά με το σκέπαστρο. Το ονομάσαμε “Uncle Gussy’s” και αρχίσαμε να προσφέρουμε πίτες, γύρο, χοιρινό σουβλάκι και τζατζίκι.
Μας βοήθησε πολύ και η μάνα μου, η οποία κάθε Τρίτη και Πέμπτη ετοίμαζε κάτι σπιτικό (π.χ. κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, σπανακόπιτα). Εκεί ήταν που έγινε το “κλικ”. Ξετρελάθηκαν όλοι μ’ αυτά τα σπιτικά φαγητά. Σιγά σιγά “έπιασε” η ιδέα μας και είχαμε ουρά», λέει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Νίκος Καραγιώργος, εξηγώντας πώς ξεκίνησαν όλα.

Η καντίνα με το ελληνικό ελαιόλαδο και το τζατζίκι
Από το σκεπαστό καρότσι, τα δυο αδέλφια πέρασαν σε καντίνα, όταν μια μέρα είδαν να περνάει μπροστά τους ένα μεγάλο φορτηγό, που πουλούσε σνίτσελ. «Τότε μού είπε ο αδελφός μου: πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς ένα φορτηγό. Έτσι κι έγινε», λέει ο 43χρονος, ο οποίος «βούτηξε» από μικρός, όπως λέει, στα βαθιά αυτής της δουλειάς.
Με εκλεκτά υλικά, αρκετά από τα οποία προμηθεύονται απευθείας από την Ελλάδα, όπως το λάδι και τη ρίγανη που έχει ξετρελάνει τους Αμερικανούς, τα δυο αδέλφια προσφέρουν στους πελάτες τους την κλασική πίτα γύρο με τζατζίκι, σουβλάκια και τηγανητές πατάτες, ελληνική σαλάτα και πολλά ακόμα φαγητά, πάντα με «γεύση» Ελλάδας, όπως επίσης κάνει και ένας άλλος έλληνας με καντίνα στο Λονδίνο.

Κολοκυθοκεφτέδες αντί για φαλάφελ στην καντίνα
Όταν, μάλιστα, κάποιοι άρχισαν να ζητούν φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες, που συναντά κανείς κυρίως στην αραβική κουζίνα), τα δυο αδέλφια «απάντησαν» με κολοκυθοκεφτέδες, με μια μικρή …παραλλαγή. «Πολλοί ζητούσαν φαλάφελ, αλλά εγώ δεν μεγάλωσα μ’ αυτά και είπα να φτιάξουμε κάτι που τρώμε εμείς και να το σερβίρουμε …αλλιώς. Έτσι κάναμε μια παραλλαγή κολοκυθοκεφτέδων, που δεν τους “πατάμε” και δεν τους βάζουμε στο τηγάνι. Τους κάνουμε σαν μπαλάκια, τους τηγανίζουμε στη φριτέζα και τους σερβίρουμε μαζί με πατάτες και φέτα. Τούς προσφέρουμε στους πελάτες μας τα τελευταία 3-4 χρόνια και πάνε πολύ καλά!», αναφέρει ο 43χρονος.

Η καντίνα «Uncle Gussy’s» είναι το ελληνικό street food
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Ελληνας τσολιάς στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού LIFE -Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία
STORIES 21|12|2019 | 16:27

Ο Mr Christmas είναι Θεσσαλονικιός: Ο Ελληνας που στολίζει φανταστικά για τα Χριστούγεννα μεγάλες πόλεις του εξωτερικού
ΕΛΛΑΔΑ 19|12|2019 | 17:19

Μετά το αστέρι Michelin, ο σεφ Μαρκ Βεϊρά έχασε και τη δίκη απέναντι στον γνωστό γαστρονομικό οδηγό
ΚΟΣΜΟΣ 31|12|2019 | 20:24
Με τις ρίζες της οικογένειάς του να «κρατάνε» από τον Άγιο Δημήτριο της ορεινής Ναυπακτίας, ο Νίκος Καραγιώργος εκτός από νόστιμα ελληνικά εδέσματα «σερβίρει» πολλές φορές και πληροφορίες για τις ομορφιές της Ελλάδας σε όλους όσοι θέλουν να την επισκεφθούν. «”Θα ταξιδέψω Ελλάδα, πού να πάω”, με ρωτάνε», σημειώνει και προσθέτει: «Με το φαγητό έρχεται και η …όρεξη για να ταξιδέψουν στη χώρα μας!».
Όσο για το «μυστικό» της επιτυχίας τους; «Δεν ψάχνουμε για …παράδρομους όταν πρόκειται για το φαγητό μας ή ό,τι άλλο κάνουμε. Προσπαθούμε, με κάθε μέσο, να προσφέρουμε το καλύτερο και ποιοτικότερο φαγητό στους πελάτες μας», σημειώνει και προσθέτει πως το «μυστικό της επιτυχίας είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. «Αν κάτι δεν σ’ αρέσει μην το κάνεις. Χάνεις την ώρα σου!», λέει χαρακτηριστικά.


Στα σουξέ της καντίνας οι κολοκυθοκεφτέδες, «Τους κάνουμε σαν μπαλάκια, τους τηγανίζουμε στη φριτέζα και τους σερβίρουμε μαζί με πατάτες και φέτα»
Η καντίνα «Uncle Gussy’s» δεν είναι η μοναδική ελληνική στη Νέα Υόρκη και θα έλεγε κανείς, όπως εξηγεί ο Νίκος, πως όλες πάνε καλά καθώς το ελληνικό street food είναι κάτι που φαίνεται ν’ αγαπούν πολύ οι Αμερικανοί.

Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καραγιώργος
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/stories/elliniki-kantina-sti-nea-yorki-oyres

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/stories/elliniki-kantina-sti-nea-yorki-oyres

πηγή : https://www.iefimerida.gr/stories/elliniki-kantina-sti-nea-yorki-oyres

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Θρήνος στο Tik Tok: Νεκρό σε τροχαίο το 2χρονο αγοράκι που άγγιξε τις ζωές πολλών ανθρώπων – Ήταν μέσα στο αμάξι με τους γονείς του
Κόσμος

Θρήνος στο Tik Tok: Νεκρό σε τροχαίο το 2χρονο αγοράκι που άγγιξε τις ζωές πολλών ανθρώπων – Ήταν μέσα στο αμάξι με τους γονείς του

Απρ 29, 2025
Ουγγαρία: Μητέρες δύο παιδιών θα δικαιούνται ισόβια απαλλαγή από φόρους
Κόσμος

Ουγγαρία: Μητέρες δύο παιδιών θα δικαιούνται ισόβια απαλλαγή από φόρους

Απρ 29, 2025
Σκηνές χάους από το μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία: Προβλήματα σε μεταφορές και τηλεπικοινωνίες – Απίστευτες φωτογραφίες
Κόσμος

Σκηνές χάους από το μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία: Προβλήματα σε μεταφορές και τηλεπικοινωνίες – Απίστευτες φωτογραφίες

Απρ 28, 2025
Μυστήριο με την τεράστια «ψεύτικη» ροζ πόρτα σε αρχαίο τάφο Αιγύπτιου πρίγκιπα
Κόσμος

Μυστήριο με την τεράστια «ψεύτικη» ροζ πόρτα σε αρχαίο τάφο Αιγύπτιου πρίγκιπα

Απρ 27, 2025
Ιστορικές στιγμές: Στην αιωνιότητα ο «Πάπας των Φτωχών» – Όλα όσα έγιναν στην κηδεία
Κόσμος

Ιστορικές στιγμές: Στην αιωνιότητα ο «Πάπας των Φτωχών» – Όλα όσα έγιναν στην κηδεία

Απρ 26, 2025
Πετάτε χρυσό 22 καρατίων στα σκουπίδια χωρίς να το καταλαβαίνετε – Οι ειδικοί προειδοποιούν
Κόσμος

Πετάτε χρυσό 22 καρατίων στα σκουπίδια χωρίς να το καταλαβαίνετε – Οι ειδικοί προειδοποιούν

Απρ 25, 2025
Next Post
Αν τηλεφωνήσεις σε αυτό το βιβλιοπωλείο στη Λέσβο το βράδυ που κλείνει, συμβαίνει κάτι υπέροχο

Αν τηλεφωνήσεις σε αυτό το βιβλιοπωλείο στη Λέσβο το βράδυ που κλείνει, συμβαίνει κάτι υπέροχο

Οι Βίσονες Επέστρεψαν Στη Ροδόπη Μετά Από 800 Χρόνια – Γεννήθηκε Το Πρώτο Μικρό Στην Άγρια Φύση

Οι Βίσονες Επέστρεψαν Στη Ροδόπη Μετά Από 800 Χρόνια – Γεννήθηκε Το Πρώτο Μικρό Στην Άγρια Φύση

12 εύκολα κόλπα ομορφιάς ιδανικά για κάθε περίσταση που θα λατρέψουν όλες οι τεμπέλες

12 εύκολα κόλπα ομορφιάς ιδανικά για κάθε περίσταση που θα λατρέψουν όλες οι τεμπέλες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd