TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home TravelView

Ελληνικές ταβέρνες: Γιατί οι τουρίστες μαγεύονται από αυτές

Αυγ 21, 2023
in TravelView
Ελληνικές ταβέρνες: Γιατί οι τουρίστες μαγεύονται από αυτές
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ταβέρνες, μαζί με τις παραλίες, είναι σίγουρα τα μεγαλύτερα θέλγητρα για να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας, όμως τι είναι αυτό που τις κάνει τόσο μοναδικές;

Η αλήθεια είναι πως μέχρι το κλείσιμο της εστίασης που έφερε η καραντίνα, ούτε εμείς οι ίδιοι δεν είχαμε εκτιμήσει σε βάθος τη συνολική εμπειρία που προσφέρει μια παραδοσιακή ταβέρνα που ξεφεύγει κατά πολύ από τα στενά όρια της ικανοποίησης του αισθήματος της πείνας.  Η μυσταγωγία ξεκινάει από το εγκάρδιο καλωσόρισμα, σαν μην τρως σε μια επιχείρηση εστίασης, αλλά σε κάποιο φιλικό σπίτι και συνεχίζεται με το παραδοσιακό χάρτινο τραπεζομάντηλο μιας χρήσης. Τα πρώτα σημάδια που τους μαγνητίζουν σε αυτή την gallery

PHOTO GALLERY

Το ότι μοιραζόμαστε το φαγητό μας με την παρέα μας.
Το ότι μοιραζόμαστε το φαγητό μας με την παρέα μας.
Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα, μοιάζουν φτωχικά απέναντι στα λινά, αλλά είναι πιο αυθεντικά
Το ότι μερικές φορές δεν υπάρχει καν μενού τυπωμένο. Στους περισσότερους δίνει την αίσθηση ότι το μενού καθορίζεται από τη διαθεσιμότητα της αγοράς
Οι πιο υποψιασμένοι ξέρουν ότι για να φάνε το καλύτερο πιάτο της ταβέρνας, πρέπει να ρωτήσουν πιο είναι αυτό. Μια συνωμοσία μεταξύ φίλων.

Αυτές οι μικρές εναρκτήριες λεπτομέρειες δεν βρίσκονται σε κανένα βιβλίο Savoir-Vivre και σε κανέναν άγραφο κανόνα για το τι θεωρείται υψηλή γαστρονομία, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Όσοι έχουν καθίσει έστω και μια φορά στην ξύλινη καρέκλα με το ψάθινο κάθισμα ξέρουν, ακόμα κι αν είναι δύσκολο να το εκφράσουν με λέξεις. Οι ξένοι τουρίστες έχουν γίνει πολλές φορές στόχος στερεοτυπικών σχολίων γύρω από τον τρόπο που παραγγέλνουν. Ελάχιστες μερίδες, μοιράζουν τη σαλάτα και τα ορεκτικά σε ατομικά πιάτα και διστάζουν να σπάσουν μια γωνιά ψωμιού με το χέρι και να την βουτήξουν μέσα στο παρθένο ελαιόλαδο μιας χωριάτικης.

Τα περισσότερα ειρωνικά σχόλια τα γνωρίζουν, το ίντερνετ φροντίζει για την ταχύτατη κυκλοφορία της πληροφορίας, ακόμα και μεταξύ δεκάδων χιλιομέτρων. Σιγα-σιγά όμως λύνονται. Και δεν το κάνουν απαραίτητα από μιμιτισμό για να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των ντόπιων, είναι κάτι που συμβαίνει φυσικά, φροντίζει η ατμόσφαιρα της ελληνικής ταβέρνας γι’αυτό. Ένα ποτήρι χύμα κρασιού παραπάνω, η ανάλαφρη ζαλάδα που δίνει το σκόρδο στο τζατζίκι και άλλες τέτοιες στιγμές που δεν έχουμε προσέξει λόγω του ότι τα θεωρούμε δεδομένα, είναι αυτές που τους οδηγούν σε έναν πιο ελληνικό τρόπο ζωής που μέχρι τώρα αγνοούσαν. Αν σας άνοιξε κι εσάς η όρεξη δείτε μερικά ακόμα για την ελληνική ταβέρνα στην gallery που ακολουθεί.

PHOTO GALLERY
Το γεγονός ότι ο σεφ έχει δώσει το όνομα του στην ταβέρνα και ειδικά όταν είναι κάποιο γηραιό μέλος της οικογένειας.
Το γεγονός ότι ο σεφ έχει δώσει το όνομα του στην ταβέρνα και ειδικά όταν είναι κάποιο γηραιό μέλος της οικογένειας.
Η σειρά με την οποία έρχονται τα πιάτα η οποία δεν καθορίζεται από κάποιον κανόνα πρώτου, δεύτερου πιάτου, αλλά με τη σειρά που ετοιμάζονται.
Το ότι δεν μπορούν να αντισταθούν στο ψωμί. Ο κίνδυνος να τους φουσκώσει είναι υπαρκτός, αλλά το φρέσκο ψωμί με λάδι είναι ακαταμάχητος συνδυασμός.
Το όταν όταν λένε πως θέλουν ψάρι, τους καλούν στα ενδότερα της κουζίνας να διαλέξουν. Μια πρόσκληση πολύ τιμητική.

Κάποιοι ερχόμενοι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ιδίως όσοι έχουν μαζί τους εικόνες άλλων εποχών από παλιές ταινίες, μπορεί να περιμένουν σπάσιμο πιάτων και έναν τρόπο ζωής πολύ πιο γραφικό και να απογοητεύονται αρχικά. Με το που καθίσουν όμως σε κάποια ταβέρνα χωρίς κατάλογο με κάποιο μέλος της οικογένειας, συνήθως το μικρότερο που ξέρει και αγγλικά, να τους απαγγέλει το μενού απνευστί, ενθουσιάζονται και πάλι. Κάποια τελευταία στοιχεία γοητείας της ελληνικής ταβέρνας σε αυτή τη gallery

PHOTO GALLERY
Η μουσική που δίνει ένα ωραίο soundtrack σε μια ήδη αξέχαστη εμπειρία. Η ελληνική μουσική είναι πολύ πιο δημοφιλής στο εξωτερικό από όσο νομίζουμε.
Η μουσική που δίνει ένα ωραίο soundtrack σε μια ήδη αξέχαστη εμπειρία. Η ελληνική μουσική είναι πολύ πιο δημοφιλής στο εξωτερικό από όσο νομίζουμε.
Ο τρόπος με τον οποίο παραγγέλνουμε. Πρώτα παραγγέλνουμε όλα όσα μας αρέσουν και μετά μετράμε πόσοι είμαστε και αν είμαστε αρκετοί για να τα φάμε όλα. Έτσι απελευθερώνονται και οι ίδιοι και παίρνουν κάτι ακόμα.
Οι γάτες που ζητιανεύουν ένα μεζεδάκι κάνοντας νάζια στους πελάτες. Είναι μια αρμονική συμβίωση ανθρώπου και ζώων που δεν έχουν όλοι την τύχη να βιώσουν στις πατρίδες τους
Το ότι το γλυκό ή το φρούτο στο τέλος προσφέρεται χωρίς χρέωση. Είναι η καλύτερη υπενθύμιση, λίγο πριν το τέλος, της ασύγκριτης ελληνικής φιλοξενίας. Δεν είναι τόσο η αξία που έχει μια φέτα καρπούζι, όσο η κίνηση.

Στη λίστα με τα όσα πρέπει να δουν στην ολιγοήμερη παραμονή τους στη χώρα μας, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι αρχίζουν και υποχωρούν δίνοντας τη θέση τους σε ένα ακόμα ταβερνάκι. Άλλωστε είναι τόσα πολλά, και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους που δυσκολεύεται κάποιος να αποφασίσει ποιο θα αποκλείσει. Άλλο για το ψάρι, άλλο για το κρέας, εκείνο με την απίθανη θεά και το άλλο που είχε κάτι που τους τράβηξε χωρίς να μπορέσουν να το προσδιορίσουν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η μακρά λίστα με τις καλύτερες ταβέρνες που πρέπει να επισκεφτούν, ακόμα κι αν αυτή περιορίζεται σε μόλις ένα νησί, θα αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς  και εκκρεμότητες. Και του χρόνου πάλι εδώ θα είναι, πού θα βρουν καλύτερα;

πηγή:https://www.ratpack.gr/manual/food-drink/story/22447/elliniki-taverna-giati-oi-toyristes-mageyontai-apo-aytes

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Το παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Μαγνησίας που θυμίζει καρτ ποστάλ
TravelView

Το παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Μαγνησίας που θυμίζει καρτ ποστάλ

Απρ 26, 2025
Ιαματικά Λουτρά Αιδηψού: Η μαγευτική λουτρόπολη της Ελλάδας
TravelView

Ιαματικά Λουτρά Αιδηψού: Η μαγευτική λουτρόπολη της Ελλάδας

Απρ 25, 2025
Kafenion…Μπουγάτσα, καλή παρέα κι ένα… κομμάτι Ελλάδας στο Άμστερνταμ
Featured

Kafenion…Μπουγάτσα, καλή παρέα κι ένα… κομμάτι Ελλάδας στο Άμστερνταμ

Απρ 25, 2025
Παναγίτσα: Ένα «στολίδι» σπάνιας ομορφιάς μία ανάσα από το Καϊμακτσαλάν
TravelView

Παναγίτσα: Ένα «στολίδι» σπάνιας ομορφιάς μία ανάσα από το Καϊμακτσαλάν

Απρ 24, 2025
Μικρόπολη Δράμας: Από αστυνομικός σταθμός, σημείο πολιτισμού
TravelView

Μικρόπολη Δράμας: Από αστυνομικός σταθμός, σημείο πολιτισμού

Απρ 23, 2025
Στα άδυτα της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου (ΒΙΝΤΕΟ)
Featured

Στα άδυτα της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Απρ 23, 2025
Next Post
Μαίνονται οι πυρκαγιές στον Καναδά – Χιλιάδες συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Μαίνονται οι πυρκαγιές στον Καναδά – Χιλιάδες συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Τα ζώδια που ταξιδεύουν μόνα τους

Τα ζώδια που ταξιδεύουν μόνα τους

Επιστροφή στο σχολείο: Οδηγός για αγορές ρούχων

Επιστροφή στο σχολείο: Οδηγός για αγορές ρούχων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd