TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Έλληνας σεφ: Από την Καλαμπάκα στα σαλόνια της ζαχαροπλαστικής στα βάθη της Ρωσίας

Μαρ 16, 2021
in Featured, slider, Συνεντεύξεις
Έλληνας σεφ: Από την Καλαμπάκα στα σαλόνια της ζαχαροπλαστικής στα βάθη της Ρωσίας
Share on FacebookShare on Twitter

Ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στο μακρινό Εκατερίνεμπουργκ έχοντας στις βαλίτσες του σχέδια και συνταγές για σοκολάτες με «γεύση» Ελλάδας. Ο Γιώργoς Αυγέρος βρέθηκε για τρεις εβδομάδες στα βάθη της Ρωσίας και δημιούργησε γλυπτά, κοσμήματα, κύματα του Αιγαίου, πλανήτες ακόμη και τσάντες -όλα από σοκολάτα- για το ζαχαροπλαστείο του Έλληνα Παντελή Παπαθανασίου, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες μέρες σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της ρωσικής πόλης.

Στις όχθες του ποταμού Ισέτ, ανάμεσα στους επιβλητικούς ουρανοξύστες, ο «μάγος τη σοκολάτας», όπως τον αποκαλούν, έπιασε δουλειά από το πρώτο λεπτό της άφιξής του στη ρωσική πόλη κι έβαλε την υπογραφή του σε κάποιες από τις πιο λαχταριστές δημιουργίες του ζαχαροπλαστείου. «Όταν με κάλεσε ο Γιαννιώτης ιδιοκτήτης για να συνεργαστούμε, ήταν για μένα μια πρόκληση. Η ιδέα να βρεθώ τόσο μακριά από την πόλη όπου ζω και δραστηριοποιούμαι και να φτιάξω σοκολατένιες δημιουργίες για το ζαχαροπλαστείο του στο Εκατερίνεμπουργκ, ήταν συγκλονιστική και είχα βάλει στόχο να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου», ανέφερε ο βραβευμένος σεφ ζαχαροπλαστικής Γιώργος Αυγέρος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Φτάνοντας στην πόλη, που απέχει 2500 χιλιόμετρα από τη Μόσχα και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη της Ρωσίας, με τα ιγκλού από τη μια και τους ουρανοξύστες από την άλλη, ένιωσε πως η πρόκληση ήταν ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που περίμενε. Το πολικό τοπίο, οι πρωτόγνωρες θερμοκρασίες (κρύο μέχρι και μείον 35 βαθμούς Κελσίου) και οι συνηθισμένοι στις χαμηλές θερμοκρασίες Ρώσοι να του κάνουν …πλάκα, ήταν για τον Γιώργο Αυγέρο μία από τις προκλήσεις, με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος στο νέο περιβάλλον. Έπιασε δουλειά, έβαλε κάτω τη σοκολάτα και τα ελληνικά προϊόντα και δημιούργησε μικρά και μεγάλα (βρώσιμα) έργα τέχνης. «Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που κάναμε, γιατί εδώ είναι όλα διαφορετικά. Πολύ κρύο, βαριά κουζίνα και όλα αυτά σε συνδυασμό με το εμπάργκο προϊόντων που υπάρχει στη χώρα, κάτι το οποίο μας δυσκόλευε αρχικά για τις συνταγές μας. Αμερικανικά ή γαλλικά, για παράδειγμα, προϊόντα δεν είχαμε στη διάθεση μας, με αποτέλεσμα να δουλέψουμε αποκλειστικά με υλικά δικής τους παρασκευής, που δεν τα γνωρίζαμε, και έτσι κάναμε πολλές δοκιμές μέχρι να βρούμε τη σωστή αναλογία. Μάλιστα, όλα αυτά με μεταφραστή από ελληνικά στα ρωσικά», σημειώνει ο κ. Αυγέρος.

Αιγαιοπελαγίτικα κύματα με αλατισμένη καραμέλα και λευκές τρούφες με ελαιόλαδο Καλαμάτας

Η καθημερινότητα είναι εντελώς διαφορετική στο Εκατερίνεμπουρκ σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη, όπου δραστηριοποιείται ο γνωστός ζαχαροπλάστης. Στη ρωσική πόλη, αυτή τη χρονική περίοδο δεν ισχύουν περιορισμοί εξαιτίας του κορονοϊού και όλα λειτουργούν κανονικά- από τα σχολεία και τα σινεμά, μέχρι και τα εμπορικά καταστήματα, την εστίαση ακόμη και τα μπαρ. «Όλα είναι ανοιχτά, σαν να μην υπάρχει πανδημία και έτσι έγιναν και τα εγκαίνια του ζαχαροπλαστείου, όπου τα γλυκά μας με τις ελληνικές πινελιές, ήδη στα δυο πρώτα εικοσιτετράωρα της λειτουργίας του, έκαναν θραύση», τονίζει ο Γιώργος Αυγέρος.

«Οι Ρωσίδες ξετρελαίνονται με τις τσάντες σοκολάτας, οι Ρώσοι ενθουσιάζονται με την μπλε σοκολάτα- κύματα του Αιγαίου, που είναι γαλάζια σοκολατάκια γεμισμένα με καραμέλα αλατισμένη με ελληνικό αλάτι υψηλής ποιότητας, ενώ κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μία από τις τρούφες λευκής σοκολάτας με ελαιόλαδο Καλαμάτας», αναφέρει ο κ. Αυγέρος σημειώνοντας πως αν και οι Ρώσοι έχουν βαριά και λιπαρά γλυκά, οι ελληνικές δημιουργίες που διαφέρουν από τις συνήθεις επιλογές τους, έχουν μπει ήδη στο μενού για το επιδόρπιο τους.

Όπως λέει ο γνωστός σεφ, το ζαχαροπλαστείο του κ. Παπαθανάση στο Εκατερίνεμπουρκγ είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαφέρει από το ελληνικό παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο και μοιάζει περισσότερο με …κοσμηματοπωλείο. Στη βιτρίνα και στις προθήκες υπάρχουν σοκολάτες ακόμη και σε σχήμα κοσμημάτων, αλλά και πολλά ακόμη γλυκά, με τα οποία οι άνθρωποι του ζαχαροπλαστείου προσπαθούν να «ταξιδεύουν» τους πελάτες σε ελληνικές γεύσεις και εικόνες Ελλάδας, χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο, τσάι βουνού και αλάτι. «Μού έκανε εντύπωση η ζωή εδώ. Οι αντιφάσεις της, οι έντονες διαφορές της πόλης. Είναι μια πόλη μεγαλύτερη και από την Αθήνα, που από τη μια βλέπεις τους ουρανοξύστες με τα πολυτελή διαμερίσματα και ακριβώς δίπλα σοβιετικά κτίρια με τούβλα», περιγράφει ο κ. Αυγέρος, ο οποίος σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματά του για τη μετα-κορονοϊό εποχή.

Από την Καλαμπάκα με 50 ευρώ στην τσέπη στα σαλόνια της ζαχαροπλαστικής

Η διαδρομή του Γιώργου Αυγέρου στον χώρο της ζαχαροπλαστικής ξεκίνησε όταν στα 20 του χρόνια έφευγε, με μια βαλίτσα όνειρα και 50 ευρώ στην τσέπη, από την πόλη του, την Καλαμπάκα. Τότε σίγουρα δεν είχε φανταστεί πως θα έφτανε ως τη μακρινή Ρωσία, όμως με πολλή και σκληρή δουλειά κατάφερε να ξεχωρίζει για τις δημιουργίες του, συνδυάζοντας την αγάπη του για τη σοκολάτα με τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

Μάλιστα, στην ερώτηση για το πώς πετυχαίνει αυτόν τον συνδυασμό, αποκαλύπτει πως προτού ασχοληθεί με τη σοκολάτα, τελείωσε γλυπτική σε ξύλο, έχει κάνει κεραμική, αγιογραφία και ελεύθερο σχέδιο, δεξιότητες που τον βοηθούν σημαντικά στη δουλειά του.

Έχοντας 15 χρόνια στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, ένα χρυσό βραβείο στην κατηγορία σοκολάτας σε βαλκανικό επίπεδο, εμπειρία ως σεφ ζαχαροπλαστικής σε αρκετά ξενοδοχεία πέντε αστέρων, ο Γιώργος Αυγέρος το τελευταίο διάστημα κάνει και συμβουλευτική στη ζαχαροπλαστική. Και, μάλιστα, όχι μόνο σε εταιρείες και αλυσίδες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, larissanet.gr

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ξεκάθαρο μήνυμα Κουρέτα με πολλούς αποδέκτες: «Όσοι κάνουν ακτιβισμό, να τον κάνουν χωρίς εμένα» (ΗΧΗΤΙΚΟ)
Featured

Ξεκάθαρο μήνυμα Κουρέτα με πολλούς αποδέκτες: «Όσοι κάνουν ακτιβισμό, να τον κάνουν χωρίς εμένα» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Απρ 24, 2025
Νέες παρεμβάσεις για αγρότες και κατοίκους σε Πρίνος και Καλονέρι από τον Δήμο Τρικκαίων
Featured

Νέες παρεμβάσεις για αγρότες και κατοίκους σε Πρίνος και Καλονέρι από τον Δήμο Τρικκαίων

Απρ 24, 2025
Γεύση και παράδοση στο Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης
Featured

Γεύση και παράδοση στο Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης

Απρ 24, 2025
Συνάντηση της Μαρίνας Κοντοτόλη με το ΔΣ των Εφοριακών Ν. Τρικάλων – Στήριξη στον αγώνα ενάντια στην κεντρικοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών
Featured

Συνάντηση της Μαρίνας Κοντοτόλη με το ΔΣ των Εφοριακών Ν. Τρικάλων – Στήριξη στον αγώνα ενάντια στην κεντρικοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών

Απρ 24, 2025
Αλεξάνδρα Βαρσάνη: Η τρικαλινής καταγωγής σκόρερ που έχει αγωνιστεί με την Εθνική Κ17 κι ατενίζει το μέλλον μέσα από τα γήπεδα
Featured

Αλεξάνδρα Βαρσάνη: Η τρικαλινής καταγωγής σκόρερ που έχει αγωνιστεί με την Εθνική Κ17 κι ατενίζει το μέλλον μέσα από τα γήπεδα

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Σε ρυθμούς covid η  λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Φαρκαδόνας

Κατατεθείσα αναφορά για "Αίτημα Δήμου Φαρκαδόνας για παράταση εργασίας των απασχολούμενων Κοινωφελούς Προγράμματος»

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Τρικάλων: Πλήρης και επαναλαμβανόμενη η αποτυχία με τα σχολεία

Σαν σήμερα 16 Μαρτίου

Σαν σήμερα 16 Μαρτίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd