Ελκυστικά χρηματοδοτικά εργαλεία  από την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας 

 

Ελκυστικά χρηματοδοτικά εργαλεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο του πιστωτικού ιδρύματος Αναστάσιο Λάππα, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων.Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Γιαγιάκος, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε πως η σχέση Τράπεζας – επιχειρηματιών είναι αμφίδρομη και μπορεί να αποβεί αμοιβαία επωφελής.

«Οφείλουμε να εμπιστευτούμε το δικό μας Πιστωτικό Ίδρυμα , η περαιτέρω ανάπτυξη του οποίου θα προσφέρει στήριξη στις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες, οπότε, εκδηλώσεις  όπως αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμες».

«Στόχος της Τράπεζας είναι με την επαρκή ρευστότητα της να στηρίζει διαχρονικά την τοπική επιχειρηματικότητα και να αποτελεί αρωγό στον επιχειρηματία ή ελεύθερο επαγγελματία σε κάθε του βήμα» υπογράμμισε ο κ. Λάππας και  ανέφερε πως «τον Ιούνιο του 2018 η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) στα πλαίσια λήψης εγγύησης για παροχή μικροχρηματοδότησεων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις».

Καταγράφηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση από συμπολίτες μας επιχειρηματίες, που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, ενώ μετά το πέρας της ανάλυσης των “εργαλείων”, ακολούθησε συζήτηση.

Τα προϊόντα

Τα προϊόντα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας που παρουσιάστηκαν είναι τα ακόλουθα:

Αγροτική οικονομία

Για τον αγρότη παρέχεται το ιδανικό πλαίσιο συνεργασίας, καθώς εξασφαλίζει:

. Ο καταθετικός λογαριασμός που καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου αγρότη.

Πράσινη ενέργεια

Το προϊόν απευθύνεται σε επενδυτές που επιδιώκουν την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος σε στέγες βιομηχανικών και βιοτεχνικών κτιρίων , αγροτεμάχια κλπ. Τα αιτήματα εξετάζονται σύμφωνα με τα ισχύοντα πιστοδοτικά κριτήρια της Τράπεζας και δύναται να εκχωρηθεί η σύμβαση που υπογράφει ο επενδυτής με την ΛΑΓΗΕ και οι πληρωμές αυτές να εξυπηρετούν την δανειοδότηση.

 «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση»

Η Δράση «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) έχει στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και την ενίσχυση των επενδύσεων μέσω της παροχής δανείων με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, αφού το μισό κεφάλαιο κάθε δανείου είναι άτοκο, καθώς χρηματοδοτείται από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας.

Εξοικονομώ

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, στα πλαίσια της συμμετοχής της  στην υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» έχει δημιουργήσει εξειδικευμένο ‘’Χρηματοδοτικό Προϊόν

Λαμβάνοντας υπόψη την επέκταση του φυσικού αερίου σταδιακά σε όλη τη Θεσσαλία, σε συνδυασμό με τον τοπικό χαρακτήρα της Τράπεζα μας και την άμεση διαπροσωπική εξυπηρέτηση που διαθέτει, δημιουργήθηκε το χρηματοδοτικό προϊόν ΄΄GREEN LIFE’’, το οποίο δύναται μέσα από στοχευμένες ενέργειες να προσελκύσει το υγιές κομμάτι των ιδιωτών.