Ελιές ξιδάτες

Ελιές ξιδάτες…

Υλικά :

Ελιές

Νερό

Θαλασσινό αλάτι

Ελαιόλαδο

Φλούδες από λεμόνι

Ρίγανη

Εκτέλεση:

Βάζω στο νερό τις ελιές για μια εβδομάδα, το ανανεώνω κάθε μέρα για να ξεπικρίσουν πιο γρήγορα.

Μετά από μια εβδομάδα, κάνω αλμη με θαλασσινό αλάτι και τις αφήνω άλλη μια εβδομάδα χωρίς να τις πειράξω.
Ύστερα τις βάζω σε ξίδι για 5 μέρες.

Έπειτα δοκιμάζω και αν έχουν πολύ έντονη γεύση τις περνάω από καθαρό νερό, στραγγίζω καλά και τις βάζω σε μεγάλο πλαστικό δοχείο, σε ελαιόλαδο με φλούδες από λεμόνι και λίγη ρίγανη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.