Ελιές πράσινες σε άλμη

Ελιές πράσινες σε άλμη…

Υλικά 
πράσινες ελιές
νερό
χοντρό αλάτι
αυγό
ρίγανη
λάδι
λενόνι
ρίγανη
αποστειρωμένα βάζα
Εκτέλεση για την άλμη:
Έβαλα τις ελιές σε μία μεγάλη λεκάνη για δύο εβδομάδες, άλλαζα το νερό κάθε ημέρα.  Έβρασα τα βάζα και τις έβαλα μέσα.  Γέμισα τα βάζα με σκέτο νερό και μετά έριξα το νερό αυτό από τα βάζα μου μέσα σε μια κατσαρόλα , αυτό το κάνω για να μετράω το νερό που θα φτιάξω την άλμη.  Τέλος μέσα στο νερό διέλυσα χονδρό αλάτι τόσο όσο να βάζω ένα αυγό μέσα και να επιπλέει πάνω στο νερό , όσο είναι ένα κέρμα να εξέχει το ανοιγμά του από πάνω από το νερό. Δείτε την φωτογραφία μου παραπάνω.  Όταν είναι έτοιμη η άλμη και αφού είναι μετρημένη από πριν για να είναι και πετυχημένη μπαίνει όλη μέσα στα  βάζα και βάζω απο δύο φέτες λεμονάκι και μια κουταλιά ρίγανη στο κάθε ένα βάζο και λίγο λαδάκι από πάνω α σκεπάζει τις ελιές.  Βράζω τα καπάκια για 5 λεπτά και κλείνω τα βάζα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.