TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ελιές

Οκτ 14, 2020
in Μαγειρική
Ελιές
Share on FacebookShare on Twitter

Ελιές….

Υλικά:

ελιές Καλαμών και λαδοελιές

νερό

χυμό από ένα λεμόνι

λίγο ξινό

αλάτι

μπουκάλια πλαστικά νερού

γυάλες

Υλικά για την άλμη 

χοντρό αλάτι

λεμόνι

ρίγανη

αυγό

λάδι

Εκτέλεση

Πρώτα θα τις χαράξω όλες.

Θα βάλω τις μισες σε μία πολύ μεγάλη λεκάνη και θα αλλάζω το νερό δύο με τρεις εβδομάδες.  Κάθε μέρα θα δοκιμάσω και αν θέλει κι άλλο θα το αφήσω περισσότερο χρόνο μέχρι να ξεπικρίσουν τελείως.  Ρίχνω και χυμό από ένα λεμόνι κάθε μέρα και τις λεμονόκουπες μέσα για να μη μαυρίσουν (στις άσπρες).  Φέτος εριξα και λίγο ξινό μέσα.
Η ποικιλία είναι Καλαμών και λαδοελιες.
Τις μισές θα τις βάλω μέσα σε μπουκάλια πλαστικά νερού και θα ρίξω δυο κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες αλάτι και μία κουταλιά ξινό, θα γεμίσω με νερό και θα τις βάλω στο ντουλάπι για να τις έχω στην πορεία (δηλαδή μετά από πέντε μήνες που θα είναι έτοιμες).  Κρατάνε πάνω από ένα χρόνο έτσι.
Τις πράσινες εφόσον γίνουν θα φτιάξω άλμη με το αυγό και μετά θα τις βάλω μέσα σε γυάλινη γυάλα και εφόσον θα έχω ρίξει το νερό της άλμης θα συμπληρώσω λεμόνι σχίνο και θρούμπι φρέσκο.
Στις καλαμών νερό από την άλμη πάλι να σκεπάζει ξύδι σχίνο και ελαιόλαδο.
Στην πορεία που θα γίνουν θα δοκιμάσω αν χρειαστεί κάτι από τα παραπάνω θα συμπληρώσω.
Εκτέλεση για την άλμη:
Έβαλα τις ελιές σε μία μεγάλη λεκάνη για δύο εβδομάδες, άλλαζα το νερό κάθε ημέρα.  Έβρασα τα βάζα και τις έβαλα μέσα.  Γέμισα τα βάζα με σκέτο νερό και μετά έριξα το νερό αυτό από τα βάζα μου μέσα σε μια κατσαρόλα , αυτό το κάνω για να μετράω το νερό που θα φτιάξω την άλμη.  Τέλος μέσα στο νερό διέλυσα χονδρό αλάτι τόσο όσο να βάζω ένα αυγό μέσα και να επιπλέει πάνω στο νερό , όσο είναι ένα κέρμα να εξέχει το ανοιγμά του από πάνω από το νερό. Δείτε την φωτογραφία μου παρακάτω.  Όταν είναι έτοιμη η άλμη και αφού είναι μετρημένη από πριν για να είναι και πετυχημένη μπαίνει όλη μέσα στα  βάζα και βάζω απο δύο φέτες λεμονάκι και μια κουταλιά ρίγανη στο κάθε ένα βάζο και λίγο λαδάκι από πάνω α σκεπάζει τις ελιές.  Βράζω τα καπάκια για 5 λεπτά και κλείνω τα βάζα.
!
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Χείλη, χέρια και φτέρνες που “σκάνε” το χειμώνα: Συμβουλές αντιμετώπισης

Χείλη, χέρια και φτέρνες που “σκάνε” το χειμώνα: Συμβουλές αντιμετώπισης

Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Εφήβων στην Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Εφήβων στην Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Σε συνάντηση για αγροτικά θέματα ο Δήμαρχος Μετεώρων

Σε συνάντηση για αγροτικά θέματα ο Δήμαρχος Μετεώρων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd