Έλαια μαλλιών: Ποιο να διαλέξεις ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών

Τα έλαια μαλλιών  έπαψαν να αποτελούν τάση. Έγιναν καθημερινή συνήθεια και κατέκτησαν το νεσεσέρ μας.

Πλέον οι επιλογές είναι πολλές και εσύ θα προτιμήσεις το καλύτερο βάσει των αναγκών σου και ακολουθώντας τις οδηγίες μας,

Έλαιο αργκάν::Το πρώτο που χρησιμοποιήθηκε στα έλαια μαλλιών και απευθύνεται στις απαιτητικές περιπτώσεις.  Πλούσιο σε βιταμίνη E πειθαρχεί και τις πιο ατίθασες άκρες. Χρησιμοποίησε και ως θεραπεία εφαρμόζοντας το σε ρίζα έως άκρη και άφησε για ένα ολόκληρο βράδυ.

Έλαιο αμυγδάλου 🙁 almond oil). Εξασφαλίζει εντατική θρέψη για υγιή, γερά μαλλιά. Ιδιαίτερα, τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Ε στη σύνθεσή του προσδίδουν πλούσιες μαλακτικές ιδιότητες. Το επιλέγουμε όταν θέλουμε να επαναφέρουμε τη λάμψη στα θαμπά, άτονα μαλλιά και να τονώσουμε την ταλαιπωρημένη τρίχα.

Λάδι αβοκάντο ( avocado oil):  Περιέχει σε πρωτεΐνες , αμινοξέα , βιταμίνες A, D και Ε ενυδατώνει και τονώνει αποτελεσματικά την αδύναμη τρίχα. Είναι η ιδανική επιλογή για τα λεπτά άτονα μαλλιά που χρειάζονται ζωντάνια.

Λάδι καρύδας: Το αγαπημένο μου, λόγω αρώματος αλλά και σύστασης αφού  καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών για κάθε τύπο μαλλιών. Διατηρεί τα αποθέματα υγρασίας στα φυσιολογικά επίπεδα, λειαίνει την τραχιά υφή στα πολύ ξηρά μαλλιά και καταπολεμά την πιτυρίδα.

Έλαιο μακαντάμια ( macadamia oil) Πρόκειται για το έλαιο δυναμίτης. Πλούσιο σε Βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, C ,Ε , πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα και πολύτιμα μέταλλα όπως μαγνήσιο και σίδηρο αναζωογονεί σε βάθος την τρίχα. Αντιοξειδωτική δράση που πραγματικά βοηθά τα κατεστραμμένα μαλλιά.

4 τρόποι για να τα χρησιμοποιήσεις

Πριν το λούσιμο απομακρύνουν τα κατάλοιπα των προϊόντων  styling, καταπραΰνουν τριχωτό και θρέφουν άκρες.

Μετά το χτένισμα για να τιθασεύσεις τις άκρες.

Κατά τη διάρκεια της βαφής για να ενισχύσεις την διεισδυτικότητα των χρωστικών της βαφής.

Ως μάσκα μετά το λούσιμο. Ένα παχύρρευστο λάδι μπορεί να φανεί σωτήριο για τα μαλλιά σου. Αν έχεις λιπαρά μαλλιά ξέβγαλε αν όχι μην το ξεβγάλεις.

Πηγή:fthis.gr & http://babyradio.gr/beauty-tips/elea-mallion-pio-na-dialexis-analoga-ton-tipo-ton-mallion/