TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Συνεχίζονται την Πέμπτη οι καταιγίδες – Πότε θα υποχωρήσουν τα έντονα φαινόμενα

Απρ 2, 2020
in Ελλάδα
25η Μαρτίου με έκτακτο δελτίο καιρού: Ραγδαία επιδείνωση – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (pics)
Share on FacebookShare on Twitter

 Σε πλήρη ισχύ είναι και σήμερα Πέμπτη (2/4) το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τρίτη, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από την Τετάρτη από τα βόρεια – βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην κεντρική και βόρεια χώρα (της τάξεως των 8 με 10 βαθμών), τις ισχυρές βροχές και κατά τόπους τις καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια χώρα ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και τους θυελλώδεις βοριάδες.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά:

1. Το μεσημέρι της Πέμπτης (2/4) τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, με σταδιακή εξασθένηση.

2. Θυελλώδεις άνεμοι (7 με 8 μποφόρ) ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (1/4), οι οποίοι σταδιακά από τη νύχτα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τα 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός σήμερα

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στα δυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές, στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, με σταδιακή εξασθένηση.

Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά θα είναι μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 2 Απριλίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Aνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονα, το απόγευμα όμως θα σταματήσουν.
Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα γρήγορα στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν και βαθμιαία θα περιοριστούν στη Θράκη. Το βράδυ στη Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ και στο Θρακικό τις πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, όπου τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες ισχυρές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Από το βράδυ αυξημένες νεφώσεις στην Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Στα βόρεια, βορειοδυτικοί 6 με 8 και το πρωί στις Σποράδες έως 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα, από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια, αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς, με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα, νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή 3 Απριλίου

Νεφώσεις αυξημένες, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και από το απόγευμα και στα βόρεια, με σποραδικές βροχές.

Από το βράδυ, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, οι βροχές θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

GALLERY

A_SA_XARTIS_PROGNOSIS_KAIROU_PERIOXIS-88.jpg
01

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 04-04-2020

Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις και, κυρίως από το μεσημέρι, σποραδικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και καταιγίδες, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και από το βράδυ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά, νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05-04-2020

Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση.

Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην περιοχή του Αιγαίου και παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06-04-2020 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 07-04-2020

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά και τη Μακεδονία 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση την Τρίτη, και στα υπόλοιπα 7 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

πηγή: https://www.newsbomb.gr/kairos/story/1068335/ektakto-deltio-emy-synexizontai-tin-pempti-oi-kataigides-pote-tha-ypoxorisoyn-ta-entona-fainomena

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αιτωλικό: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε ανήλικο – Με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο
Ελλάδα

Αιτωλικό: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε ανήλικο – Με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο

Απρ 28, 2025
Δολοφονία Μοσχούρη: Πώς εμπλέκεται ο «Έντικ» από το Ντουμπάι στο συμβόλαιο θανάτου
Ελλάδα

Δολοφονία Μοσχούρη: Πώς εμπλέκεται ο «Έντικ» από το Ντουμπάι στο συμβόλαιο θανάτου

Απρ 27, 2025
Ηλεκτρικό ρεύμα: Περίπου 32.000 επιχειρήσεις χάνουν την επιδότηση γιατί κλέβουν ρεύμα
Ελλάδα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Περίπου 32.000 επιχειρήσεις χάνουν την επιδότηση γιατί κλέβουν ρεύμα

Απρ 26, 2025
Φορολογικές δηλώσεις: Ολοκληρώθηκε η αυτοματοποιημένη υποβολή των προσυμπληρωμένων
Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις: Ολοκληρώθηκε η αυτοματοποιημένη υποβολή των προσυμπληρωμένων

Απρ 25, 2025
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο β’ γύρος – Πώς θα βγαίνουν οι δήμαρχοι
Featured

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο β’ γύρος – Πώς θα βγαίνουν οι δήμαρχοι

Απρ 25, 2025
Δήμαρχος Πόρου για επίθεση σε 85χρονη: «Δεν ήταν οργανωμένη συμμορία, ήθελαν να κάνουν ένα αστείο»
Ελλάδα

Δήμαρχος Πόρου για επίθεση σε 85χρονη: «Δεν ήταν οργανωμένη συμμορία, ήθελαν να κάνουν ένα αστείο»

Απρ 24, 2025
Next Post
Κορονοϊός – Σας αφορά: Έρχονται αλλαγές στις λαϊκές αγορές – Τι θα ισχύσει

Κορονοϊός - Σας αφορά: Έρχονται αλλαγές στις λαϊκές αγορές - Τι θα ισχύσει

Κορονοϊός: Ανάσταση τον Μάιο – Κεκλεισμένων των θυρών οι Ακολουθίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Κορονοϊός: Ανάσταση τον Μάιο - Κεκλεισμένων των θυρών οι Ακολουθίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πέθανε ξαφνικά στα 42 του χρόνια Έλληνας ηθοποιός (Pics)

Πέθανε ξαφνικά στα 42 του χρόνια Έλληνας ηθοποιός (Pics)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd