Έκτακτη Αγωνιστική κινητοποίηση διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα

Μια  έκτακτη και μαχητική κινητοποίηση οργάνωσε το ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα ενάντια στην κατάθεση στη Βουλή του νέου αντιλαϊκού πολυνομοσχέδιου-φωτιά  που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της 3ης «αξιολόγησης».

Στα «προαπαιτούμενα» της 3ης αξιολόγησης , περιέχονται ασφυκτικά μέτρα “δημοσιονομικής προσαρμογής”, αλλά και καταστολής των εργατικών – λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων μίλησε στους συγκεντρωμένους η Βάσω Μπακάση , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

 «Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε άλλο ένα πολυνομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή, με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα, για να κλείσει την 3η αξιολόγηση με τους συνεταίρους της ΕΕ και ΔΝΤ, που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα θέλει να βάλει στο “γύψο” το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

 Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί “μεταμνημονιακής εποχής” αποκαλύπτονται από το γεγονός ότι όχι μόνο δεν καταργεί κανέναν από τους εκατοντάδες αντεργατικούς – αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους, που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και από τα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο.

Τα περί εξόδου από τα μνημόνια είναι “αέρας κοπανιστός” για να πιαστεί ο λαός στον ύπνο. Η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, για να διαμορφώνεται το κατάλληλο περιβάλλον για τους διάφορους “επενδυτές”.

Αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα “χωρίς να βραχούν” είναι γελασμένοι

Καλούμε  σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση, να πάρει δυναμική απάντηση. Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, έως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργία. Καλούμε κάθε σωματείο και  κάθε εργαζόμενο των Τρικάλων να συμμετάσχει στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στη  ΓΣΕΕ  και το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

 Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθενται.

Κάνουμε στην άκρη την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, που αρνείται την κήρυξη απεργίας , μπροστά στον αντεργατικό οδοστρωτήρα και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κάνουμε στην άκρη την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων που έχει οδηγήσει σε παράλυση πολλά συνδικάτα των Τρικάλων κι έχει αφήσει ανυπεράσπιστους ,μπροστά στην εργοδοσία χιλιάδες εργαζόμενους.  Αποδεικνύεται για ακόμη μία φόρα ότι είναι κομμάτι του μαύρου μετώπου των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα καλούμε σε στήριξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως : «Όπλο των εργατών  είναι  η απεργία Δεν την παραδίνουμε  στην εργοδοσία» , «Αυτό το υπουργείο δεν είναι Εργασίας,  είναι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας» να κυριαρχούν