Εκπαιδευτική ρομποτική για παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου

Στο ΑΚΕΘ Innovation Robotics Lab (AIRLLab), οι μαθητές μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν τις ρομποτικές κατασκευές τους με τη χρήση των εκπαιδευτικών πακέτων LEGO WeDo 2.0 και LEGO Mindstorms EV3 και όχι μόνο. Το κάθε μαθημα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο project, μέσα από το οποίο οι μαθητές μαθαίνουν την πρακτική εφαρμογή εννοιών των Θετικών Επιστημών (STEM) και πως αυτές εφαρμόζονται στην καθημερινή μας ζωή.

 

Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν μέχρι και 8 παιδιά, σε ομάδες των 2 ατόμων. Κάθε ομάδα υλοποιεί projects που περιλαμβάνουν κατασκευή και προγραμματισμό ρομποτικών εφαρμογών, κατασκευαστικές μηχανικές προκλήσεις, εφαρμογή νέων τεχνολογιών και δραστηριότητες STEAM.

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για τα δια ζώσης τμήματα μας που αφορούν παιδιά από την ηλικία των Νηπίων έως και τις τάξεις του Γυμνασίου, αλλά και Διαγωνιστικά τμήματα

STEAM ADVENTURES

Παιδιά ηλικίας 5 ετών • Τμήματα διάρκειας 30 ωρών

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και έχει στόχο να προκαλέσει την έμφυτη περιέργεια τους για εξερεύνηση και μάθηση, μέσα από το παιχνίδι με πολλές ευχάριστες δραστηριότητες.  Με οδηγό δοκιμασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από κορυφαία στον χώρο του STEAM (Science, Technology, Engineering, Art και Mathematics) ιδρύματα, όπως το MIT, τα παιδιά αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες που τα βοηθούν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με τον κόσμο γύρω τους, επιτρέποντάς τους να ανακαλύψουν τις δικές τους ικανότητες και να προετοιμαστούν για μία ομαλή και ευχάριστη μετάβαση στις σχολικές απαιτήσεις.

STEAM ADVENTURES 2

Παιδιά ηλικίας 6 ετών • Τμήματα διάρκειας 30 ωρών

Οι μαθητές ανακαλύπτουν τον κόσμο των κατασκευών και μαθαίνουν βασικές αρχές της μηχανικής. Το παιχνίδι λειτουργεί σαν ένας τρόπος μάθησης, μέσα από την έρευνα και την ανακάλυψη που πραγματοποιείτε συνεργατικά από τις ομάδες. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι το μάθημα να αποτελέσει μια ευκαιρία για δημιουργικό παιχνίδι στο σπίτι, προσφέροντας ιδέες και ερεθίσματα για την ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών στην επίλυση προβλημάτων με την ανακάλυψη των δικών τους λύσεων.
MΙΚΡΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Παιδιά ηλικίας 7-8 • Τμήματα διάρκειας 40 ωρών

Οι μαθητές γνωρίζουν τις βασικές αρχές της ρομποτικής χτίζοντας σύνθετες και ανθεκτικές κατασκευές. Κατανοούν τις βαθύτερες αρχές της μηχανικής και των κατασκευών. Μαθαίνουν για τους κινητήρες και τους αισθητήρες και τα δοκιμάζουν σε διάφορες διασκεδαστικές κατασκευές. Ταυτόχρονα αναπτύσσουν δεξιότητες STEAM δουλεύοντας σε projects όπως κατασκευή επιτραπέζιων παιχνιδιών και μοντέλα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΜΙΚΡΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ

Παιδιά ηλικίας 9-10 • Τμήματα διάρκειας 40 ωρών

Οι μαθητές δίνουν πλέον περισσότερη βαρύτητα στους αυτοματισμούς. Μελετούν και κατασκευάζουν ρομπότ που δίνουν λύσεις σε προβλήματα που συναντάμε στον κόσμο των μεγάλων. Μετατρέπουν την κατασκευή τους ώστε να βελτιωθεί. Κάθε ομάδα υλοποιεί projects που περιλαμβάνουν σύνθετες κατασκευές, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από θέματα παγκόσμιων διαγωνισμών ρομποτικής! Παράλληλα εισάγονται στον κόσμο της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης με εντυπωσιακές κατασκευές και πειράματα.
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Παιδιά ηλικίας 11 -12 • Τμήματα διάρκειας 40 ωρών

Οι μαθητές εισάγονται στην έννοια του προγραμματιστικού περιβάλλοντος του EV3, προχωρώντας σε απλές και εντυπωσιακές κατασκευές και έρχονται σε επαφή με ποικίλες κατασκευαστικές τεχνικές. Τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων μέσα από την ομαδική συνεργασία και τη διερευνητική μάθηση. Παράλληλα οι μαθητές εισάγωνται σε προγραμματιστικά εργαλεία όπως το Arduino, υλοποιώντας σύντομα project.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 2

Παιδιά ηλικίας 13 -14 • Τμήματα διάρκειας 40 ωρών

Οι μαθητές αναπτύσσουν αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και νοοτροπία «προγραμματιστή», χρησιμοποιούν προχωρημένες κατασκευαστικές και προγραμματιστικές τεχνικές και υλοποιούν projects με σκοπό την εφαρμογή τους σε πραγματικό πλαίσιο μικροκόσμου. Ταυτόχρονα ανακαλύπτουν τον κόσμο των νέων τεχνολογιών μέσα από την ενασχόληση τους με projects STEAM εκπαίδευσης δοκιμασμένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Παιδιά ηλικίας 13 -15 • Τμήματα διάρκειας 40 ωρών

Οι μαθητές αναπτύσσουν project σε Open source περιβάλλοντα τόσο σε Hardware όσο και Software. Μαθαίνουν να προγραμματίζουν με text-based γλώσσες προγραμματισμού, που λόγω της απλότητας τους, βοηθούνε τους μαθητές να κατανοήσουνε σε βάθος τους βασικούς μηχανισμούς του προγραμματισμού. Παράλληλα χρησιμοποιούνε τις γνώσεις τους για να υλοποιήσουν projects με επεξεργαστές και αισθητήρες οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δύσκολους και δημιουργικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

First Lego League
(FLL)

Το FLL ή αλλιώς FIRST® LEGO® League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

First Lego League Junior (FLLJr)

Το FIRST® LEGO® League Jr. έχει σχεδιαστεί για να εισαγάγει τις έννοιες του STEM σε παιδιά 6 έως 10 ετών ενώ παράλληλα τους συναρπάζει μέσω ενός εργαλείου που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν – τα LEGO®. Καθοδηγούμενοι από τον προπονητή, οι ομάδες ερευνούν ένα επιστημονικό πρόβλημα του πραγματικού κόσμου. Επίσης κατασκευάζουν ένα μηχανοκίνητο μοντέλο σχετικά με το τι έμαθαν χρησιμοποιώντας στοιχεία της LEGO®. Κατά τη διαδικασία αυτή οι ομάδες μαθαίνουν για την ομαδική δουλειά, τα θαύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις αξίας της ομάδας με βάση τα Core Values. Αυτά περιλαμβάνουν το σεβασμό, την συνεργασία, την επικοινωνία και την κριτική σκέψη.

 

Διεύθυνση: Φουρνονησίων 4, Τρίκαλα, 42100, Θεσσαλία, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2431024697 – 2431200250 Fax: 2431079767