Εκμέκ με τσουρέκι και παγωτό καΪμάκι

Εκμέκ με τσουρέκι και παγωτό καΪμάκι

Υλικά :

1 μέτριο τσουρέκι μπαγιάτικο (είτε έτοιμο είτε από αυτά που δεν φούσκωσαν)

1 συσκευασία παγωτό καιμάκι 1 λίτρο

1 βαζάκι γλυκό βύσσινο (αν έχετε δικό σας ακόμη καλύτερα)

1 φακελο έτοιμη σαντιγύ

1 ποτήρι γάλα

Υλικά για το σιρόπι :

1 ποτήρι νερό

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

1 φλούδα λεμόνι

Εκτέλεση :

Βράζετε σ΄ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες πάχους 1 εκ. περίπου και τις στρώνετε στον πάτο ενός μέτριου πυρέξ. Περιχύνετε τμηματικά το σιρόπι και το αφήνετε να το απορροφήσει. Αφήνετε το παγωτό για λίγο στην συντήρηση να μαλακώσει για να μπορείτε να το στρώσετε πάνω από τις φέτες. Μέ ένα κουτάλι βάζετε κουταλιές κουταλιές από το παγωτό και ενδιάμεσα λίγο γλυκό βύσσινο . Στρώνετε με τη ράχη του κουταλιού και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί. Χτυπάτε την σαντιγί με το γάλα και στολίζετε το εκμέκ βάζοντας το υπόλοιπο γλυκό βύσσινο και το σιρόπι. Μπορείτε να βάλετε έξτρα σιρόπι στο σερβίρισμα .Γίνεται και σε ατομικά μπωλάκια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.