Εκμέκ με τσουρέκι

Εκμέκ με τσουρέκι…

Υλικά :

Τσουρέκι γύρω στα 400 γρ. κομμένο σε φέτες περίπου 2 εκ. (αν είναι σκληρό και μπαγιάτικο ακόμα καλύτερα)

Λίγο βούτυρο

Υλικά για το σιρόπι:

2 κούπες ζάχαρη,

2 κούπες νερό, βράζουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε καυτό σιρόπι σε καυτό τσουρέκι

Υλικά για την κρέμα:

1,5 λίτρο γάλα

120 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια

30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

200 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

αρκετό άρωμα βανίλιας

3 αυγά

Στολισμός :

Υλικα για σαντιγί :

1 ερμολ και

μισό ζαχαρούχο

Υλικά για σχέδια :

γλυκό κεράσι,

σύκο,

νερατζι και

αμύγδαλο καβουρδισμένο

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε λίγο το πιρέξ, στρώνουμε τις φέτες τσουρεκιού χωρίς κενά, τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά να ροδίσουν και να τραγανίσουν. Φτιάχνουμε το σιρόπι και ρίχνουμε καυτό σιρόπι σε καυτό τσουρέκι. Ζεσταίνουμε το γάλα ενώ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα τους κρόκους, την  ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας εκτός από το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι. Χτυπάμε τα υλικά της σαντιγίς και τα βάζουμε σε σχήμα ροζέτας. Τέλος στολίζουμε με κερασάκια και συκαλάκι γλυκό και πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο. (Για τον στολισμό συμβουλευτείται τις φωτογραφίες).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Φωτεινή Παρασκευοπούλου.