TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Εκμέκ με τσουρέκι

Απρ 30, 2019
in Μαγειρική
Εκμέκ με τσουρέκι
Share on FacebookShare on Twitter
Υλικά:
1 ολόκληρο τσουρέκι,
λίγο βούτυρο όσο για να βουτυρώσουμε το τσουρέκι και να το ψήσουμε 

Υλικά για σιρόπι :
11/2 κούπα ζάχαρη
11/2 κούπα νερό
κανέλα
και λεμόνι
Υλικά για την κρέμα:
μισό πακέτο κορν φλάουρ
ένα λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
κανέλα
2 κρόκους αυγού
2 κουταλιές βούτυρο
Yλικά για την σαντιγί :
1 σαντιγί
1/2 πακέτο Φιλαδέλφια
ζάχαρη αχνη προαιρετικά
Υλικά για γαρνίρισμα:
Ξερή καρποί της αρεσκείας μας

Εκτέλεση :
Κόβω το τσουρέκι σε φέτες το τοποθετώ σε ταψί, το βουτυρώνω και το βάζω να ψηθεί στον αέρα τόσο όσο να ροδίσει το τσουρέκι μας
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Βράζω όλα τα υλικά του για 10 λεπτά
Εκτέλεση για  την κρέμα:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω 2 κ.σ. από το γάλα, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και χτυπώ ξανά με το σύρμα για να ανακατευτούν καλά. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζω το υπόλοιπο γάλα, προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη χωρίς να την ανακατέψω όμως και βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν βράσει το μείγμα του γάλακτος-ζάχαρης, ρίχνουμε λίγο από αυτό στο μπολ με τα αυγά με μια κουτάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε τα αυγά να αρχίσουν να θερμαίνονται αλλά να μην ψηθούν σαν ομελέτα, όπως αν τα βάζαμε όλα μέσα. Ρίχνουμε άλλες 3-4 κουτάλες από το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Ύστερα αδειάζουμε όλο το μείγμα με τα αυγά πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Θέλει καλό ανακάτεμα και σε χαμηλή φωτιά για να μην »πιάσει» στον πάτο της κατσαρόλας και καεί η κρέμα μας. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε την κρέμα απευθείας πάνω στη βάση του γλυκού που έχουμε στο ταψί. Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει.

Εκτέλεση για  τη σαντιγί :
Χτυπάμε την σαντιγί στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το Φιλαδελφια μέχρι να γίνει αφράτη και να »στέκεται». Προσοχή δεν θέλει πολύ χτύπημα. Τη σαντιγί αυτή τη βάζουμε πάνω από την κρέμα όταν αυτή έχει παγώσει . Αν θέλουμε διακοσμούμε το γλυκό με σπασμένο φυστίκι Αιγίνης ή οποιοδήποτε άλλο ξερό καρπό .

Συναρμολόγηση :
Τοποθετώ το τσουρέκι αφού το ψήσω στο σκευος που θέλω, το σιροπιάζω και από πάνω βάζω την κρέμα.  Βάζω μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και το αφήνω να παγώσει.  Φτιάχνω την σαντιγί και την βάζω πάνω από την κρέμα αφου βγάλω την μεβράνη.  Γαρνίρω (συμβουλευτείται και την φώτο) όπως μου αρέσει και σερβίρω.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Βαρβάρα Θωμά.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Τάκης Μόσχος: Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του ηθοποιού-Η μάχη επιβίωσης και το τραγικό τέλος

Τάκης Μόσχος: Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του ηθοποιού-Η μάχη επιβίωσης και το τραγικό τέλος

Πάτρα: 23χρονος άρπαξε το όπλο αστυνομικού και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Πάτρα: 23χρονος άρπαξε το όπλο αστυνομικού και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd