TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Εκμέκ με παντεσπάνι και ελάφια κρέμα

Αυγ 17, 2018
in Μαγειρική
Εκμέκ με παντεσπάνι και ελάφια κρέμα
Share on FacebookShare on Twitter
Μια συνταγή λαχταριστή με ελαφριά κρέμα … Εύκολη για να απολαύσουμε ένα υπέροχο γλυκό…

Υλικά για το παντεσπάνι:

4 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/2 κ.γ αλάτι
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

Υλικά για το σιρόπι:

1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 φέτα πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κονιάκ με άρωμα μαστίχα

Υλικά για τη κρέμα:

2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ τσαγιού νισεστε
2 αυγά
3 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης σε λιπαρά

Υλικά για τη σαντιγί:
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης σε. λιπαρά
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
½ κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση :

Για το παντεσπάνι
Σε μπολ βάζω τα 4 αυγά με το 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη και το χτυπάω πολύ καλά, με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Ρίχνω και το λιωμένο βούτυρο και χτυπαω για λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτω το αλεύρι στο μείγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάω αμέσως το χτύπημα.

Βουτυρώνω ελαφρώς ένα ταψάκι 22 εκ. περίπου και ψήνω το παντεσπάνι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει.

Για το σιρόπι:

Βάζετε σε ένα ταψάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζω για 5 λεπτά περίπου από την ώρα βρασμού.
Περιχυνω με το καυτό σιρόπι το ζεστό παντεσπάνι και το αφήνω να “πιεί” το σιρόπι του.

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτω και το νισεστέ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε σταδιακά το μείγμα αυγών ανακατεύοντας πάντα με σύρμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει.

Προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει καλά το μείγμα κρέμας.

Βάζετε σε μεγάλο μπολ και τα 3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης (1 για τη κρέμα+2 για γαρνίρισμα), προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα σε πηχτή σαντιγί.

Παίρνετε 1 φλ. τσαγιού από την έτοιμη σαντιγί, τη ρίχνω στη κατσαρόλα με τη κρέμα που έχει κρυώσει πια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Σκεπάζω τη κατσαρόλα με μεμβράνη την τοποθετώ με τη κρέμα για 1/2 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Ξεφορμάρω το σιροπιασμένο παντεσπάνι. Το θριμματιζω και το μοιράζω σε διάφανα ποτήρια η κούπες.

Στρώνετε από πάνω τη κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής και τέλος στρώνετε την υπόλοιπη σαντιγί.

Βάζω το εκμέκ στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρω.
Γαρνίρω με υλικά της αρεσκείας μου, όπως αμύγδαλα, καρυδιά ή ακόμα και αποξηραμένα φρούτα.  Εγώ έβαλα πορτοκάλι γλυκό γιατί έβαλα και στην κρέμα μέσα μερικά κομματάκια ψιλοκομμένα.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Next Post
Στη γειτονιά των αγγέλων μωρό 2 μηνών

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορούνται μάνα και γιος για τον θάνατο του 17 μηνών κοριτσιού

Διώξτε τώρα την υγρασία από το μπάνιο σας

Διώξτε τώρα την υγρασία από το μπάνιο σας

8 Μυστικά ομορφιάς για να λάμψεις φέτος το καλοκαίρι

8 Μυστικά ομορφιάς για να λάμψεις φέτος το καλοκαίρι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd