Εκμέκ κανταΐφι

Εκμέκ κανταΐφι

Εκμέκ κανταΐφι…

ΥΛΙΚΑ:
1/2 φύλλο κανταΐφι
1κούπα βουτυρο αγελαδινό
ΣΙΡΟΠΙ
1/2κιλό ζάχαρη
2κούπες νερό
1 κουταλιά γλυκόζη (Βράζουμε δέκα λέπτα να γίνει παχύρευστο)
ΚΡΕΜΑ
2κρέμες αραβοσίτου βανίλια(βραστή)
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές χτυπημένη φυτική σαντυγή (στην κρύα κρέμα)
2 κουταλιές χτυπημένη κρέμα γαλακτος (στην κρύα κρέμα)
3 κουταλιές ζάχαρη για την κρέμα αραβοσίτου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στρώνουμε σε πυρεξ το μισό φύλλο κανταΐφι (αφού πρώτα το ξάνουμε) ρίχνουμε το μισό ζεστό βούτυρο κατόπιν το υπόλοιπο καταίφι και βούτυρο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά να ροδοψηθεί.  Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιροπι. Αφού κρυώσει ρίχνουμε την κρέμα που εχει κρυώσει.  Τέλος καλύπτουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και χτυπημένη φυτική σαντιγί  (βαζω και τα δύο μαζί).  Καλύπτω με φυστίκι ή αμυγδαλο καβουρδισμένο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Δώρα Ρήγα Καλοκάθη.