Εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Τρικάλων το πρωί της Τετάρτης (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης όταν οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων σείστηκαν από μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή. Από το σεισμό εκδηλώθηκε φωτιά με αποτέλεσμα να απαιτείται η άμεση εκκένωση κλινικών από ασθενείς και εργαζομένους.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και στις συναρμόδιες Υπηρεσίες σήμανε συναγερμός προκειμένου να απεγκλωβιστούν ασθενείς και προσωπικό και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Όλα τα παραπάνω αποτελούσαν μερικά από τα στοιχεία της Άσκησης Ετοιμότητας που υλοποιήθηκε με επιτυχία στο νοσηλευτικό ίδρυμα με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η ευρεία διυπηρεσιακή άσκηση να σημειωθεί ότι το τελευταίο δεκαήμερο διεξάγεται σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Μεταξύ των βασικών σκοπών της άσκησης, όπως ανέφεραν τοπικά στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και του νοσηλευτικού ιδρύματος ήταν η αμεσότητα και ο συντονισμός όλων εκείνων των απαραίτητων ενεργειών, έτσι ώστε το προσωπικό του νοσοκομείου με την κατάλληλη επιμόρφωση κα με τη συνεχή εκπαίδευση να ανταπεξέλθει επάξια στη διαχείριση έκτακτων και κρίσιμων καταστάσεων.

Η άσκηση διενεργήθηκε στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης, από το Υπουργείο Υγείας, αρμοδιότητας του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) για τον έλεγχο και την αξιολόγηση της ετοιμότητας των Υγειονομικών Σχηματισμών στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων.

Συντονιστές ήταν ο διοικητής του ΓΝΤ Κώστας Γρηγορίου, ο διοικητής Πυροσβεστικής Τρικάλων Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου. Στην άσκηση παρέστη και ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Ηλίας Τσιαούσης.