TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Θεσσαλία

Εκδήλωση ταμείου ανάπτυξης -Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δεκ 16, 2022
in Θεσσαλία
Εκδήλωση ταμείου ανάπτυξης -Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας
Share on FacebookShare on Twitter

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις στοχευμένες και άμεσες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid 19, αποτελεί ένα πετυχημένο παράδειγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται δραστικά μία δύσκολη κατάσταση. Η συνεργασία που ανέπτυξε με την ιατρική- επιστημονική κοινότητα κι όλους τους τοπικούς φορείς ήταν υποδειγματική, ενώ η οικονομική ενίσχυση που διέθεσε για τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, υπήρξε καταλυτική. Αυτά ήταν τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στον χαιρετισμό του, ο επικεφαλής του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης αναφέρθηκε στην αποστολή του Europe Direct και στη σημασία της συγκεκριμένης δράσης, καθώς η πανδημία δημιούργησε σημαντικά προβλήματα τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις, ενώ έφερε αλλαγές στις συνήθειες μαθητών, καθηγητών, πολιτών, εργαζομένων κλπ. Τόνισε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) ως του κατάλληλου, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσου για την αντιμετώπιση της πανδημίας στον οικονομικό τομέα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Βασίλης Πινακάς, μετέφερε τον χαιρετισμό του Κώστα Αγοραστού και παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας  covid 19 που εφαρμόστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το οποίο προέβλεπε :

-Δημιουργία Συντονιστικού Oργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ορισμό Συντονιστή δράσεων και υπηρεσιών. -Διαρκή ενημέρωση των πολιτών για την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης με συνεχή παρουσία στα ΜΜΕ, με παραγωγή και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, αφισών και spot στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με δελτία τύπου κ.α.

-Δωρεάν πρόγραμμα τηλεϊατρικής συμβουλευτικής υποστήριξης για την Covid-19, σε συνεργασία με την DrButton και τους ιατρικούς συλλόγους Θεσσαλίας (στις δέκα καλύτερες προτάσεις καλών πρακτικών αντιμετώπισης της COVID-19 σε διαγωνισμό χωρών της Ε.Ε.).

-Εφαρμόστηκε σχέδιο 80+50+50+30 εκατομμύρια ευρώ  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Αναλυτικότερα: 80 εκατ. ευρώ  για  επενδυτικά σχέδια υφισταμένων και νέων επιχειρήσεων, μέσω των προγραμμάτων Επανεπενδύω και Επενδύω στη Θεσσαλία,  47 εκατ. ευρώ  για  ενίσχυση εργαζομένων  σε αναστολή εργασίας,  53,5 εκατ. ευρώ από τα  δύο Προγράμματα «ΑΝΑΣΑ» για την ενίσχυση της ρευστότητας 7.983 μικρών επιχειρήσεων, 30 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 για ένα ανθεκτικό κρατικό σύστημα υγείας,  σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και 549  προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με πλήρη κάλυψη του  μισθοδοτικού  και ασφαλιστικού κόστους για  2 χρόνια.

-Κινητοποίηση ιδιωτών δωρητών για άμεση ενίσχυση Νοσοκομείων με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τις ΜΕΘ, τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, κλινικές Covid-19, ειδικές κάψουλες μεταφοράς ασθενών με Covid-19.

-Ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας έναντι του Covid-19, σε Υπηρεσίες  και Δομές που το αιτήθηκαν (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Πυροσβεστική, ΤΟΜΥ, Αστυνομία, οίκοι ευγηρίας, κ.α.).

-Πλατφόρμα δωρεάν ασύγχρονης εκπαίδευσης επαγγελματιών τουρισμού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πλατφόρμα δωρεάν διαδραστικής δημιουργικής  απασχόλησης παιδιών κατά τη διάρκεια του lock down.

-Συνεχής καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του Covid-19 και για την επιτάχυνση του εμβολιασμού  στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου μίλησε για τα μαθήματα από τη διαχείριση της πανδημίας αναφέροντας χαρακτηριστικά: Ήταν χαρά και τιμή μου που συνεργάστηκα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Κώστα Αγοραστό. Μία συνεργασία που όπως αποδείχθηκε -εκ του αποτελέσματος- ήταν επιτυχής και αποτελεί υπόδειγμα αντιμετώπισης μιας νόσου και εκτάκτων καταστάσεων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε και βρήκε προστατευτικές μάσκες, αν και αυτές ήταν σε έλλειψη και τις διέθεσε άμεσα στον πληθυσμό. Όπως αποδείχτηκε από έρευνες που έγιναν σε επιβατικό κοινό και πλήρωμα πλοίων, οι μάσκες προσφέρουν σημαντική προστασία έναντι του ιού. Η πιο αποτελεσματική κίνηση για την αντιμετώπιση του covid είναι βέβαια ο εμβολιασμός, ο οποίος προσφέρει 5 φορές μεγαλύτερη προστασία από τη φυσική νόσηση. Στα προγράμματα μαζικού εμβολιασμού η παρέμβαση της Περιφέρειας ήταν εξίσου σημαντική. Σήμερα το 95% του πληθυσμού στη Θεσσαλία είναι εμβολιασμένο. Επίσης εφαρμόσαμε άμεσα, σχέδιο καραντίνας στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη, μετά την εκδήλωση του πρώτου περιστατικού. Η απόφαση ελήφθη ξημερώματα ευρισκόμενοι όλοι όσοι αποτελούσαμε το Συντονιστικό Όργανο, πάνω από χάρτες της συνοικίας».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας Ηλίας Κουτσιμπογεώργος μίλησε για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στα δύο προγράμματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ανάσα Ι και Ανάσα ΙΙ, τα οποία στήριξαν τοπικές επιχειρήσεις. Σημείωσε ότι «οι συνέπειες της πανδημίας ήταν σημαντικές στην εθνική οικονομία, καθώς η χώρα μας εμφάνισε το μεγαλύτερο έλλειμμα -το έτος 2020- στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό γιατί η εθνική μας οικονομία ήταν εξαρτημένη από τον τουρισμό και τις υπηρεσίες λιανεμπορίου σε ποσοστό 45% (ο τουρισμός επηρεάζει το 25% του ΑΕΠ). Τον Μάρτιο του 2020, 206.000 εργαζόμενοι ετέθησαν σε αναστολή εργασίας, ενώ τα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν από την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση απέδωσαν σημαντικά. Στη δεύτερη φάση έξαρσης της πανδημίας, τον Νοέμβριο του 2020 υπήρξε αύξηση του ποσοστού ανεργίας στη χώρα μας και του πληθωρισμού, συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο την εθνική οικονομία. Από την άλλη, η πανδημία δημιούργησε αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και εξοικείωση του κοινού με αυτό και υπήρξαν αλλαγές στις τάσεις των μορφών εργασίας».

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Ρούστας.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Εξελίξεις για τον θάνατο Βασίλη Καλογήρου – Ισχαιμικό επεισόδιο δείχνουν οι ιστολογικές – Η έρευνα στις κάμερες και η ανάλυση των κλήσεων
Θεσσαλία

Εξελίξεις για τον θάνατο Βασίλη Καλογήρου – Ισχαιμικό επεισόδιο δείχνουν οι ιστολογικές – Η έρευνα στις κάμερες και η ανάλυση των κλήσεων

Μαΐ 2, 2025
Αυτοκίνητο έπεσε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στον Τύρναβο
Θεσσαλία

Αυτοκίνητο έπεσε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στον Τύρναβο

Απρ 30, 2025
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή 57χρονος
Θεσσαλία

Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή 57χρονος

Απρ 30, 2025
Απίστευτο περιστατικό στον κυκλικό κόμβο των ΚΤΕΛ στον Βόλο – Αυτοκίνητο μπήκε ανάποδα στην κυκλοφορία (ΕΙΚΟΝΑ)
Θεσσαλία

Απίστευτο περιστατικό στον κυκλικό κόμβο των ΚΤΕΛ στον Βόλο – Αυτοκίνητο μπήκε ανάποδα στην κυκλοφορία (ΕΙΚΟΝΑ)

Απρ 30, 2025
Δήμος Κιλελέρ: “Στα πράσα” δύο άνδρες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών (ΕΙΚΟΝΑ)
Θεσσαλία

Δήμος Κιλελέρ: “Στα πράσα” δύο άνδρες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών (ΕΙΚΟΝΑ)

Απρ 30, 2025
Παραλίγο τραγωδία στο λιμάνι της Αλοννήσου: Έσπασε ο κάβος πλοίου την ώρα που ανέβαιναν αυτοκίνητα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Θεσσαλία

Παραλίγο τραγωδία στο λιμάνι της Αλοννήσου: Έσπασε ο κάβος πλοίου την ώρα που ανέβαιναν αυτοκίνητα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απρ 30, 2025
Next Post
Ρόφημα φασκόμηλου: Οφέλη για την υγεία, διατροφική αξία και χρήσεις

Ρόφημα φασκόμηλου: Οφέλη για την υγεία, διατροφική αξία και χρήσεις

Επιμελητήριο Τρικάλων: Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση ψηφιακών υπογραφών σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις

Επιμελητήριο Τρικάλων: Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση ψηφιακών υπογραφών σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις

Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – θεσσαλικού γραφείου για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – θεσσαλικού γραφείου για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd