Εκδηλωση στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων για την δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ

Για τον ρόλο της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ στη σύγχρονη κοινωνία ενημερώθηκαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου την Δευτέρα 17 Απριλίου  2018,   ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου και ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Τρικκαίων κ.  Θανάσης Μιχαλάκης συζήτησε με τους μαθητές και τους πληροφόρησε για ζητήματα που σχετίζονται με τη δημοσιογραφία, την ενημέρωση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα εφόδια ενός δημοσιογράφου, η αποστολή του, η οπτική γωνία του, η δημοσιογραφική δεοντολογία, η κατηγοριοποίηση των ειδήσεων, η χρήση της γλώσσας και τα σχόλια στην είδηση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των μαθητών.

Επιπλέον, ο κ. Μιχαλάκης παρουσίασε την ιστοσελίδα του Δήμου  και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον δήμαρχο της πόλης αίτημά τους για τη διοργάνωση φεστιβάλ και δράσεων για νέους, σχετικών με ενδιαφέροντά τους, όπως το graffiti και το skateboard.

Η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων θέλει να ευχαριστήσει τον κύριο Μιχαλάκη, για την εξαιρετική παρουσίαση που έκανε στους μαθητές, όπως επίσης και για τον τρόπο με τον οποίο απάντησε στις ερωτήσεις τους.