Εκδήλωση μνήμης για την μαρτυρική επέτειο των 75 χρόνων από το ολοκαύτωμα του Δομένικου

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή η εκδήλωση μνήμης για την μαρτυρική επέτειο των 75 χρόνων από το ολοκαύτωμα του Δομένικου και την ομαδική εκτέλεση των 150 κατοίκων του Δομένικου, Δαμασίου και Μεσοχωρίου από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Φεβρουαρίου 1943.

Μετά την θεία λειτουργία στο εκκλησάκι στη θέση «Καυκάκι», τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των εκτελεσθέντων και ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια, προσκεκλημένοι και πολίτες κατευθύνθηκαν στο Δομένικο, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ήρωα Νικολάου Μπάμπαλη (μοίραρχου, διοικητή τότε της Υποδιεύθυνσης Χωροφυλακής Ελασσόνας), που είχε υψώσει τη δική του δυνατή φωνή διαμαρτυρίας για το φοβερό έγκλημα των Ιταλών.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, εκπρόσωποι του Δκτου της 1ης Στρατιάς και του Αρχηγού της Τ.Α, ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Βερέμης, μέλη της οικογενείας του αείμνηστου μοίραρχου Νικολάου Μπάμπαλη καθώς και ο Ιταλός πρέσβης κ. Efisio Luigi Marras ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών. Για την ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας στεφάνι κατέθεσε το μέλος του ΔΣ, Επγος ε.α. Θωμάς Τασούλης.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2018/02/16/ekdilosi-mnimis-gia-tin-martyriki-epetio-ton-75-chronon-apo-olokaftoma-tou-domenikou/