Eκατοντάδες Τρικαλινοί υποδέχθηκαν το νέο έτος στην Κεντρική Πλατεία- Ένα έθιμο που καθιερώθηκε από το millennium

Για μία ακόμη χρονιά εκατοντάδες Τρικαλινοί υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων. Εκεί, κάτω από τη λάμψη του αστεριού που κοσμεί την κορυφή του υψηλότερου φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου αποχαιρέτησαν και φέτος το χρόνο που έφυγε και καλωσόρισαν το 2020.Εκατοντάδες Τρικαλινοί κι επισκέπτες των Τρικάλων έδωσαν και φέτος το παρόν στην Κεντρική Πλατεία στην εκδήλωση του Δήμου Τρικκαίων που περιελάμβανε μουσική, κρασί και βασιλόπιτα,  αλλά κι εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Από το millennium

Χρόνια τώρα πολλοί Τρικαλινοί επιλέγουν για την υποδοχή του νέου έτους την Κεντρική Πλατεία. Μία παράδοση που έχει τις ρίζες της στο 2000, την εποχή που όλος ο κόσμος γιόρταζε το millennium.  Μία εποχή όπου είχαν στηθεί μεγάλες φιέστες σε όλη την Ελλάδα. Ήταν τότε που όλα ήταν extra large, λεφτά υπήρχαν και η πρωτοχρονιά δεν είχε ακίνητες ρόδες. Είχε χορωδίες, βεγγαλικά και μεγαλείο. Ήταν η εποχή της εκσυγχρονιστικής ευδαιμονίας, της χλιδής και του γκλάμουρ.

Τα Τρίκαλα δεν μπορούσαν παρά  να είναι εναρμονισμένα με το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε στην Ελλάδα. Έτσι, η τότε δημοτική αρχή είχε στήσει τη δική της φιέστα στην Κεντρική Πλατεία. Μία φιέστα στην οποία ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες Τρικαλινοί.

Από τότε

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουμε χάσει… Η ευδαιμονία εξαφανίστηκε κι έμεινε απλά ως ανάμνηση. Οι φιέστες περιορίστηκαν κι απλά μετατράπηκαν σε μια ζεστή γιορτή. Η λάμψη «θόλωσε» κι έγινε «θαμπή»… Η διάθεση δεν είναι ίδια, αλλά τουλάχιστον η ελπίδα δεν έχει σβήσει τελείως κι εξακολουθεί να τρεμοπαίζει. Όμως εκείνο που παραμένει ίδιο είναι η διάθεση για συμμετοχή στο ετήσιο καθιερωμένο πια ραντεβού στην κεντρική πλατεία για να υποδεχθούμε το νέο έτος παρέα με φίλους και γνωστούς.

Καλή χρονιά…