Εκατοντάδες πιστοί στους Ιερούς Ναούς για να προσκυνήσουν τους Επιτάφιους-Κορίτσια και γυναίκες στόλισαν τους Επιταφίους στα χωριά

Κορύφωση του Θείου δράματος σήμερα και οι πιστοί συρρέουν στις εκκλησιές για να προσκυνήσουν τους Επιτάφιους συμμετέχοντας στην κορύφωση του Θείου δράματος.

Οι πιστοί από το πρωί προσέρχονται για να παρακολουθήσουν την τελετή της Αποκαθήλωσης. Πνεύμα κατάνυξης, θλίψη και συναισθήματα οδύνης κι ευλάβειας σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και οι Επιτάφιοι που στολίστηκαν και φέτος με ξεχωριστά λουλούδια επιβλητικοί στέκουν στους Ιερούς Ναούς προσελκύοντας τους πιστούς.

Σε πολλές περιοχές κορίτσια και γυναίκες τήρησαν το έθιμο και στόλισαν μόνες τους τους Επιταφίους. Χαρακτηριστικές είναι είναι οι φωτό:

Άγιοι ΑπόστολοιΠλάτανοςΙ.Ν. Μεταμόρφωσης ΣωτήραςΙ.Ν. Μεταμόρφωσης ΣωτήραςΠροετοιμασία επιταφίου στις ΚαρυέςΕπιτάφιος στο ΓαρδίκιΠροετοιμασία επιταφίου στο ΓαρδίκιΠροετοιμασία επιταφίου στο ΓαρδίκιΠροετοιμασία επιταφίου στον Άγιο ΟικουμένιοΣτουρναρέικαΚαλιρρόηΔροσερόΑγία Τριάδα ΔούσικοΠετρόποροςΑχλαδοχώρι