Αιγυπτιακά ψωμάκια

Αιγυπτιακά ψωμάκια…

Υλικά

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. αλεύρι τσουρεκιού

35 γρ. ζάχαρη

20 γρ. αλάτι

2 αυγά

250 γρ. νερό

30 γρ. γάλα

1 βανίλια

2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γρ. φρέσκια

Εκτέλεση

 Ανακατεύουμε νερό , γάλα,ζάχαρη,αλεύρι τσουρεκιού και μαγιά σε χυλό και περιμένουμε να δημιουργήσει φυσαλίδες,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 4 λεπτά στο 1 και άλλα 4 λεπτά στο 3 (μίξερ με γάντζο). Κόβουμε σε τεμάχια των 100 γρ. και τα πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού κεμπάπ. Αφού ξεκουραστούν 5 λεπτά ανοίγουμε πάλι σε κορδόνι 50 εκατοστά μήκος . Το διπλώνουμε στην μέση και στρίβουμε , Περνάμε την άκρη μέσα στην τρύπα της άλλης άκρης και δημιουργούμε κουλουρίτσα. Αφήνουμε να γίνουν για 30 λεπτά με 40 και φουρνίζουμε στους 190 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου. (συμβουλευτείτε και την φωτογραφία , που δείχνει τον τρόπο που τα έπλασα).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρια Ν. Κιτσου