Έγκυος σε δίδυμα: Τα 12+1 σημεία διαφοράς από τις άλλες εγκυμονούσες

Η κάθε γυναίκα όταν διανύει την περίοδο της κύησης νιώθει ξεχωριστή. Και καλά κάνει. Γιατί είναι. Ποια μπορεί όμως να καταλάβει πώς είναι να έχεις στην κοιλίτσα σου δίδυμα; Αν δεν το έχεις νιώσει, δεν μπορείς.

Σήμερα που τα ποσοστά των δίδυμων κυήσεων ανεβαίνουν ολοένα και πιο ψηλά, λόγω της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ε, εμείς οι μαμάδες διδύμων δεν είμαστε πια και σπάνιο είδος.

Σίγουρα όμως έχουμε διαφορές από τις άλλες μέλλουσες μαμάδες που περιμένουν ένα παιδάκι. Εκείνες, οι αδερφές, οι φίλες, οι συνάδελφοί μας, ίσως δεν καταλάβουν ποτέ:

1.Ότι η χαρά μας είναι διπλή. Με όλη την κυριολεξία της λέξης.

2.Πηγαίνουμε πιο συχνά στον γυναικολόγο μας. Δεν είναι καλύτερος από τον δικό σας, απλά χρειάζεται πιο συχνή παρακολούθηση.

3.Τι σημαίνει διζυγωτικό και τι μονοζυγωτικό. Τα έχετε ακούσει αλλά ξέρετε ακριβώς τι είναι;

4.Ξέρουμε από νωρίς ότι θα γεννήσουμε… νωρίς. Οι περισσότερες γεννάμε πρόωρα και με καισαρική τομή. Όχι όλες.

5.Οι πιθανότητες για παρενέργειες στην εγκυμοσύνη αυξάνονται. Ναυτίες, εμετοί, πόνοι στην πλάτη, καούρες.

6.Η κοιλιά μας μεγαλώνει πολύ. Όταν λέμε πολύ, το εννοούμε. Λογικό δεν είναι;

7.Πρέπει να προσέχουμε περισσότερο τη διατροφή μας. Αν ένα έμβρυο στην κοιλιά το απαιτεί, φανταστείτε τι ζητάνε δύο.

8.Με μαθηματική ακρίβεια θα πάρουμε περισσότερα κιλά. Αν και επειδή έχουμε την έγνοια, μπορεί και να προσέξουμε και τελικά να τα χάσουμε και γρήγορα.

9.Ο γιατρός μας μάς λέει να είμαστε πιο προσεκτικές, να μην εργαζόμαστε πολύ, να μην κουραζόμαστε, να μην ταξιδεύουμε. Εντάξει, αυτό εξαρτάται και από εμάς. Και από τον γιατρό, μη γελιόμαστε. Σε κύρια λόγο όμως παίρνουμε μεγαλύτερες προφυλάξεις από ό,τι μια έγκυος που διανύει μια -φυσιολογική- εγκυμοσύνη και περιμένει ένα μωράκι.

10.Διαβήτης κύησης και προεκλαμψία: Ναι, μας περιμένουν στη γωνία εμάς τις μέλλουσες μαμάδες διδύμων.

11.Διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε για την προωρότητα και ό,τι έχει να κάνει με τα πρόωρα μωράκια. Η πιθανότητα είναι αυξημένη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες.

12.Ενώ εσείς θα επιστρέψετε στο σπίτι με το μωρό στις 5-7 μέρες, εμείς, λόγω προωρότητας, μπορεί να αργήσουμε να ζήσουμε αυτή τη μοναδική στιγμή.

13.Από το νοσοκομείο ήδη σκεφτόμαστε πού θα μπουν όλες αυτές οι ντάνες με τις πάνες που αγόρασε ο σύζυγος σε μια τεράστια προσφορά!

Πηγή:  mytwins.gr & http://babyradio.gr/goneis/egkios-se-didima-ta-121-simia-diaforas-apo-tis-alles-egkimonouses/