Εγκαινιάστηκαν οι σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων

Έκλεισε κι επίσημα το έργο του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων. Οι εγκαταστάσεις εγκαινιάστηκαν σήμερα και το έργο παραδόθηκε κι επισήμως. Πρόκειται για ένα έργο 1,9 εκ. ευρώ περίπου, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Υλοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του κτιρίου επιφανείας 4.700 τ.μ. πλην του κτιρίου των νοσοκόμων, με την επίλυση προβλημάτων υγρασίας και θερμομόνωσης και βελτίωσης της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου για την δημιουργία ευχάριστου μικροκλίματος και άνετων συνθηκών διαβίωσης των ασθενών.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και τοπικοί φορείς.

 «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που θα βοηθήσει την κοινωνία. Ένα έργο που είχε ανάγκη το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων έχει ολοκληρωθεί, επιλύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο προβλήματα που παρουσίαζε η στέγη, οι χώροι υγιεινής, γενικότερα οι χώροι του κτιρίου από την υγρασία και την έλλειψη θερμομόνωσης. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το Θεραπευτήριο επιτελεί ένα μεγάλο, κοινωνικό έργο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός.