Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι…

Φέρνουν τα παιδιά την ευτυχία;

Παρ’ όλο που τα παιδιά δίνουν νέο νόημα στη ζωή και δεν θα μπορούσαμε ούτε κατά διάνοια να φανταστούμε τη ζωή μας μακριά τους, έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά δεν αποτελούν το εισιτήριο για την ευτυχία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι γονείς είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν έχουν παιδιά.

Και για του λόγου το αληθές, οι γονείς στην Ελλάδα είναι 8,3% λιγότερο ευτυχισμένοι από τους μη γονείς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που εξέτασε τα ποσοστά ευτυχίας των γονιώνσε σχέση με «μη γονείς» σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Από την άλλη η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί ή οι Γάλλοι (για να αναφέρω τυχαία κάποιες χώρες) ΕΙΝΑΙ πιο ευτυχισμένοι ως γονείς.

Το κακό είναι  ότι πριν να γίνουμε γονείς νομίζαμε ότι ζωή με τα παιδιά θα έμοιαζε με τις εξωπραγματικές σκηνές που βλέπουμε στα περιοδικά και στις διαφημίσεις: Όλοι χαρούμενοι, όλοι χαμογελαστοί, όλοι ντυμένοι στην τρίχα απολαμβάνουν το υγιεινό φαγητό που έφτιαξε η μαμά και προπάντων τρώνε όλη τους τη σαλάτα! (Στη δική μας περίπτωση, ευτυχώς που μια φορά η Εβίτα επέλεξε να βάλει πράσινα λαστιχάκια στα σιδεράκια της και έτσι είδα επιτέλους κάτι πράσινο στο στόμα της. Το ευχαριστήθηκα!)

Ο Dave Willis είπε «Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς και δεν υπάρχουν τέλεια παιδιά, αλλά υπάρχουν πολλές τέλειες στιγμές στη διαδρομή.»

Κι έτσι παρόλο που οι έρευνες δεν μπορούν να δώσουν μία ξεκάθαρη απάντηση, η ζωή με τα παιδιά είναι γεμάτη τέλειες στιγμές. Είναι γεμάτη ευτυχισμένες στιγμές! Αρκεί να τις αναγνωρίσουμε.

Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι…

Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι… να βλέπεις το παιδί σου να ξεκαρδίζεται στα γέλια χωρίς λόγο.

Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι… να βλέπεις τα παιδιά σου να ξεπερνάνε τους φόβους τους.

Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι… να παίρνεις μια αγκαλιά στα ξαφνικά.

Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι… να βλέπεις τα παιδιά σου να χορεύουν.

Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι… να βλέπεις τα παιδιά σου να κοιμούνται.

Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι… η μυρωδιά των μαλλιών του μωρού σου.

Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι… να έρχεται Σαββατοκύριακο και να μη χρειάζεται να βάλεις ξυπνητήρι για την επόμενη μέρα. Γιατί εσύ έχεις το πιο αξιαγάπητο ξυπνητήρι: Τα παιδιά σου!

Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι… ένα λουλούδι που θα σου κόψει το παιδί σου.

Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι… να αποκοιμιέται το μωρό σου στην αγκαλιά σου.

Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι… να βλέπεις το παιδί σου χαρούμενο.Τι άλλο είναι «ευτυχία όταν είσαι γονιός» για εσάς; Γράψτε τη φράση σας στα σχόλια και ίσως να τη δείτε εικονογραφημένη σε μελλοντικό post!

Ευτυχία όταν είσαι γονιός είναι…

Πηγή:   aspaonline.gr

πηγή :http://babyradio.gr/goneis/eftichia-otan-ise-gonios-ine/