TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ευκολόπιτα

Ιαν 22, 2025
in Μαγειρική
Ευκολόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Αλήθεια είμαι πολύ περίεργη να μάθω πόσες τεχνικές και συνταγές υπάρχουν για πίτες. Συνέχεια ανακαλύπτω καινούργιες και να σας πω την αλήθεια χαίρομαι πάρα πολύ.Και όπως θα δείτε ψάχνω και σας βρίσκω τις πιο εύκολες ζύμες,αυτές που αγαπάτε.
Με πήρε η κολλητή και κουμπάρα μου και λέει,σου έχω μια πολύ εύκολη πίτα.  Είναι δυνατόν να μην την δοκιμάσω και να την μοιραστώ μαζί σας,όχι βέβαια.  Έτσι σας έχω μια Ευκολόπιτα,ακριβώς όπως την ακούτε πιο εύκολη δεν υπάρχει.
Άρκετα με τα λόγια,πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα την πίτα.

Υλικά για την ζύμη
1 σουρωτή η σόδα 330 ml

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. ξύδι

1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι περίπου

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
250 γρ. βούτυρο παγωμένο,κομμένο σε κύβους

Υλικά για την γέμιση
300 γρ. μυζήθρα

100 γρ. φέτα

1 αυγό

100 γρ. γιαούρτι

1 κ.γ. μπέικιν
Αν δεν είναι αλμυρά τα τυριά σας, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Εκτέλεση :
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους,και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε 15-20 λεπτά να παγώσει,και συνεχίζουμε με το ζυμάρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ την σουρωτή, αλάτι, ξύδι , λάδι  και λίγο λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε και μόλις γίνει ένα μαλακό ζυμάρι,προσθέτουμε το βούτυρο.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί 36 εκ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τελειώνουμε την πίτα.

Χωρίζουμε στα 2 την ζύμη,ρίχνουμε αλεύρι να μην κολλάει και ανοίγουμε το φύλλο.
Βάζουμε ένα φύλλο κάτω 1-2 κουταλιές λάδι και την γέμιση,ανοίγουμε το 2ο φύλλο.
Κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, και ρίχνουμε επάνω 2-3 κουταλιές λάδι.
Αφού χαράξουμε την πίτα ψήνουμε περίπου 1 ώρα,μέχρι να πάρει χρώμα.

Μυστικά:

Μπορείτε να βάλετε όποια γέμιση σας αρέσει,απλά να μην έχει πολλά υγρά.
Εμένα δεν μου αρέσει η πολύ γέμιση,εσείς φτιάξτε την όπως σας αρέσει.
Ρίχνετε αρκετό αλεύρι στον πάγκο σας,να μην κολλάει το φύλλο.
Μπορείτε να ανοίξετε το φύλλο πιο εύκολα,ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο,έτσι το ζυμάρι σας θα γίνει σαν σφολιάτα.
Μπορείτε να πασπαλίσετε επάνω την πίτα σας με σουσάμι,αν σας αρέσει.
Πάντα στο αλεύρι σας λέω περίπου,γιατί ποτέ δεν είναι ακριβώς.
Ο χρόνος ψησίματος όπως σας λέω, εξαρτάται από τον φούρνο σας.

” Καλή επιτυχία elpidas little corner “

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Τα τρία ελληνικά νησιά που προτείνει η La Repubblica για διακοπές το 2025

Τα τρία ελληνικά νησιά που προτείνει η La Repubblica για διακοπές το 2025

Μαύρα στίγματα: Πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με φυσικούς τρόπους

Μαύρα στίγματα: Πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με φυσικούς τρόπους

Που οφείλεται ο εποχιακός βήχας που μπορεί να κρατήσει για εβδομάδες – Τι λένε οι ειδικοί

Που οφείλεται ο εποχιακός βήχας που μπορεί να κρατήσει για εβδομάδες – Τι λένε οι ειδικοί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd