Εύκολο γλυκό σοκολάτας

Σας έχω άλλη μια συνταγή από αυτές που αγαπάτε, εύκολη νόστιμη και με παραλλαγές. Μπορεί να γίνει παστάκια ή να μη βάλετε τη γκανας και να γίνει vegan.

Σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια όταν θέλετε ένα εύκολο γλυκό γιατί γίνεται σε 10 λεπτά με υλικά που έχετε στη κουζίνα σας.

Πάμε στη δική μου κουζίνα να φτιάξουμε παρέα εύκολο γλυκό σοκολάτας.

Υλικά για το κέικ

280 γρ αλεύρι Κούλα

45 γρ κακάο

150 γρ ζάχαρη

8 γρ σόδα φαγητού

πρέζα αλάτι

πρέζα κανέλα

20 γρ λευκό ξύδι

105 ml ηλιέλαιο

2 κ.γ υγρή βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

320 ml ζεστό νερό

Γκαναζ

150 γρ κουβερτούρα

50 γρ κουβερτούρα γάλακτος

120 γρ κρέμα γάλακτος

1 κ.σ κοφτή μέλι

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, σόδα, αλάτι και κανέλα στη συνέχεια ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ βάζουμε ηλιέλαιο, ξύδι και βανίλια, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο αλεύρι, ανακατεύουμε το νέο μείγμα με ένα σύρμα και τέλος προσθέτουμε το νερό.

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 20 εκ με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει και κάνουμε τη γκανας. Κόβουμε τη κουβερτούρα κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ, βάζουμε τη κρέμα να βράσει, μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε στη κουβερτούρα. Αφήνουμε 2 λεπτά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μέλι και καλύπτουμε το κέικ, μπορείτε να το στολίσετε όπως σας αρέσει.

Μυστικά

Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή φρούτα.

Να παραλείψετε την γκανας, να βάλετε γάλα καρύδας

Στην γκαναζ να βάλετε μόνο κουβερτούρα ή γάλακτος αν σας αρέσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html