Εύκολη & γρήγορη πορτοκαλόπιτα

Εύκολη & γρήγορη πορτοκαλόπιτα…

Υλικά:

2 πορτοκάλια
4 αυγά
250 γραμμάρια ζάχαρη καστανή & 3 κ.σ. ακόμα 
250 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροσπασμενα
2 κάψουλες βανίλιας
1 φακελάκι μπεικιν

Εκτέλεση :

Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάω τους κρόκους με τα 250 γραμμάρια ζάχαρη . Προσθέτω το αλεύρι, το μπεικιν, τις βανιλιες και τα αμύγδαλα. Ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.

Καθαρίζω τα πορτοκάλια και τα κόβω φέτες .
Σε ένα ταψί 18 -20 εκ. βάζω την ζάχαρη και επάνω τις φέτες πορτοκάλι.
Επάνω στρώνω το μείγμα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 45 -50 λεπτά περίπου (πάντα ανάλογα το φούρνο).

Υλικά για το σιρόπι :

100 γραμμάρια νερό
100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
1 φέτα πορτοκαλι

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Βράσιμο για 3-4 λεπτά από το βρασμό.

Εκτέλεση :

Όταν βγει το γλυκό περιχύνω το σιρόπι.

Σημ.: Δεν θέλει πιο πολύ σιρόπι, Είναι αρκετό γιατί δεν περιέχει σιμιγδάλι το γλυκό.

Σερβίρω με παγωτό βανίλια .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.