Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές…Δεν μπορούμε να έχουμε άλλα 4 χρόνια Κυριάκο Μητσοτάκη

Τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κ. Τσακαλώτος βρίσκεται στα Τρίκαλα με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία. 2015-2019».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, εμφανίστηκε υπέρμαχος μιας συμμετοχικής προοδευτικής κυβέρνησης Αριστεράς η οποία θα έχει πάντα τη μέριμνα για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε από τις κρίσεις, θα ασχοληθεί με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, και θα μπορεί να βάλει τα θεμέλια για μια παραγωγική βάση που θα αντιμετωπίσει με αισιοδοξία το μέλλον.

«Την περίοδο 2015-19 προσπαθήσαμε, κάναμε και λάθη, είχαμε και μεγάλες επιτυχίες, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, εξασφαλίσαμε ένα «μαξιλάρι» με δισεκατομμύρια για να υπάρχει ασφάλεια, ρυθμίσαμε και το χρέος που είναι σημαντικό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε «Νιώθαμε πάντα την αγωνία μέσα στις διαπραγματεύσεις εκείνης της περιόδου να υποστηρίζουμε τον κόσμο που μας υποστήριξε. Αυτή η υπόσχεση δεν είναι μόνο για το παρελθόν, αλλά και για το μέλλον».

«Δεν μπορούμε να έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια Κυριάκο Μητσιοτάκη»

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο η οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «κοστολογημένη».

«Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορούμε να έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια Κυριάκο Μητσιοτάκη με όλα όσα έχουν γίνει στην υγεία, στην κοινωνία, με τις υποκλοπές και τα δημοκρατικά δικαιώματα» επισήμανε.

«Η νυν κυβέρνηση της ΝΔ είχε πολλά προβλήματα, όπως η πανδημία, αλλά και δυνατότητες, όπως η μη εφαρμογή του συμφώνου σταθερότητας, αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αντί να χρησιμοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης για να αλλάξει την οικονομία και να καλύψει τις ανάγκες των πολλών, μοίρασε τα χρήματα περίπου με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει και προ μνημονίων, δηλαδή με τις ίδιες συμμαχίες, την ίδια στρατηγική, τη συνέχεια του πελατειακού κράτους, με απευθείας αναθέσεις. Έτσι δεν αλλάζεις το παράδειγμα για να αποφύγεις μια μελλοντική χρεοκοπία και ένα καινούργιο μνημόνιο».