Εδώ Μετεωρούπολη… από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας και συγκεκριμένα το ΣΤ1′ τμήμα του υλοποιεί το φετινό σχολικό έτος 2020-21, το πρόγραμμα «Εδώ Μετεωρούπολη».
Με αφορμή την εκπομπή του ραδιοφώνου «Εδώ Λιλιπούπολη»και φορτωμένοι με ιδέες από το περιοδικό «Η Διάπλαση των Παίδων» που προμηθεύτηκαν, μπήκαν στον κόσμο της δημιουργίας και αποφασίσανε να φτιάξουν τη δικιά τους «Μετεωρούπολη». Μια «Μετεωρούπολη» γεμάτη λογοτεχνία, μουσική, εικαστικά, πληροφορική, τοπική ιστορία, παραγωγή γραπτού λόγου, συνεντεύξεις.
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστος Τρικάλης αναφέρει σχετικά τα ακόλουθα “Το κομμάτι των συνεντεύξεων είχα τη χαρά να το παρακολουθήσω κι εγώ. Εξάλλου η σύνδεση του σχολείου με άλλους φορείς της εκπαίδευσης, της τοπικής κοινωνίας, της πολιτικής, της τηλεόρασης, μπορεί να προσφέρει στους μαθητές περισσότερα ερεθίσματα και ευκαιρίες, εμπλουτίζοντας έτσι το μαθησιακό περιβάλλον.
Τους είδα να θέτουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους στον πάτερ Αντώνιο από την Κιβωτό του Κόσμου, στο Δήμαρχο του Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρο Αλέκο και σήμερα στον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα.
…Και υπάρχει και συνέχεια.
Μέχρι την τελευταία μέρα του σχολείου.
Ένας μαθητικός λόγος που σε κάνει να νιώθεις ότι αυτός ο κόσμος δεν χάνεται στην επόμενη στροφή του δρόμου. Απλά συνεχίζει γεμάτος αισιοδοξία.
Έτσι στάθηκαν και σήμερα απέναντι στον Υπουργό κο Κ. Σκρέκα. Κάθε μαθητής με το δικό του σύνθημα για την προστασία του του περιβάλλοντος. Μιλήσανε για αιολικά πάρκα, για την ηλεκτροκίνηση, για την ανακύκλωση και θέλησαν να μάθουν για μια συνηθισμένη μέρα του Υπουργού. Εντυπωσιασμένος ο Υπουργός ήταν εκεί για να τους λύσει όλες τις απορίες.
Μια έκπληξη τους περίμενε στο τέλος…
Θα κάνανε δεντροφύτευση στο πεζοδρόμιο που περνά μπροστά από το σχολείο τους.
Και μάλιστα υιοθετήσανε τα δέντρα.
Το πρώτο δέντρο το φύτεψε ο ίδιος ο Υπουργός μέσω τηλεδιάσκεψης που μεταφέρθηκε στο δρόμο. Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ . Θοδωρής Αλέκος ήταν εκεί για να στηρίξει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία των μαθητών.
Φύτεψε κι αυτός το δικό του δένδρο όπως κι εγώ.
Ένα ξύλινο καρτελάκι κρεμασμένο στο δέντρο θα μας θυμίζει μετά από χρόνια ότι ήμασταν όλοι εκεί.
Παρακολουθώντας τους σκέψεις τριγύριζαν στο μυαλό μου.
Να βάλουμε στην άκρη την ασχήμια.
Να μην αμελήσουμε το αύριο που ξεπροβάλλει. Να μην το δεχτούμε παθητικά.
Να ‘μαστε εδώ για να το αλλάξουμε!!!
Αξίζουν πολλά μπράβο στους μαθητές της ΣΤ1′ τάξης του 3ου Δ.Σ. Καλαμπάκας, στον διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Μέκρα, ιδιαίτερα όμως στον συνάδελφο αλλά και καλό φίλο Λεωνίδα Νικόπουλο για το εξαιρετικό πρόγραμμα που υλοποιεί με τους μικρούς μαθητές!”.