Εδώ και δεκαετίες η νέα σχολική χρονιά ξεκινά από το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος»

Κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά από εδώ. Η ιστορία του ξεκινά πριν από πολλές δεκαετίες και πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη των Τρικάλων. Ο λόγος για το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος». 

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς επισκεφθήκαμε το γνωστό στο βιβλιοπωλείο, επί της Ασκληπιού 15, στα Τρίκαλα (τηλ. 2431026967) και με τη βοήθεια και των ανθρώπων του βιβλιοπωλείου που μας έκαναν τις προτάσεις τους με μεγάλη προθυμία, εντοπίσαμε όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για να είναι πανέτοιμοι για το σχολείο.

Στο βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και φέτος, όπως άλλωστε συμβαίνει χρόνια τώρα, οι μαθητές από την προσχολική ηλικία μέχρι και το Λύκειο, θα βρουν επώνυμες τσάντες και κασετίνες Polo, Lyc Sac και City σε μία μεγάλη γκάμα τιμών με εγγύηση διετίας, και δεκάδες άλλα επώνυμα, ποιοτικά, μοντέρνα και πρωτότυπα σχολικά είδη, τετράδια, βοηθήματα όλων των εκδόσεων καθώς και ξενόγλωσσα βιβλία φροντιστηρίων.

Σας τα παρουσιάζουμε κι ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι…

Για την ιστορία…

Η ιστορία του βιβλιοπωλείου «Τσιοπελάκος» ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του `20 στην γειτονική Καρδίτσα από τον  Ιωάννη  Τσιοπελάκο και στα μέσα της δεκαετίας του ’30 ανοίγει το δεύτερο κατάστημα στα Τρίκαλα. Στις αρχές της δεκαετίας  του `60 το βιβλιοπωλείο αναλαμβάνει ο γιος του Δημήτρης, αργότερα στα μέσα της δεκαετίας του ’80 αναλαμβάνει η σύζυγός του Μάγδα  και το 1997 όταν έρχεται η τρίτη γενιά  παραλαμβάνει την σκυτάλη, ο Κωστής Τσιοπελάκος.

Όλες αυτές τις δεκαετίες μπορεί να άλλαξαν  τα πρόσωπα που διοικούσαν τα καταστήματα, να άλλαξαν οι διευθύνσεις τους και το μέγεθός τους, όμως το όραμα που υπήρχε για έναν χώρο – σημείο αναφοράς στην πόλη μας όπου άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο και τον πολιτισμό μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν, παραμένει  αναλλοίωτο και είναι αυτό που καθοδηγεί το «βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος» σε κάθε βήμα.