e-scooter… Με έδρα τα Τρίκαλα κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα

Είναι ηλεκτρικά, οικονομικά και οικολογικά. Στιλιστικά είναι αρκετά εντυπωσιακά και είναι πολύ πρακτικά. Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα κι αποτελούν τη νέα οικολογική μόδα στα δίτροχα. Ο λόγος για τα ηλεκτροκίνητα μηχανάκια που έρχονται να προστεθούν στα επιτεύγματα της τεχνολογίας για τα οποία φημίζεται η πόλη των Τρικάλων, αφού με έδρα τα Τρίκαλα κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Τέρμα πια τα απλά βενζινοκίνητα μηχανάκια και οι μεγάλες μηχανές που ξέρατε για τις σχετικά κοντινές αποστάσεις. Η wheelgive μας δίνει μία εναλλακτική πρόταση για τις μετακινήσεις μας για να κάνουμε τις δουλειές μας ή τις βόλτες μας στην πόλη. Είναι αθόρυβα, δεν εκπέμπουν ρύπους στην ατμόσφαιρα, λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια, την οποία προμηθεύονται από μια κοινή πρίζα, το service δεν κοστίζει και το λειτουργικό κόστος είναι περιορισμένο. Είναι εύκολα στο παρκάρισμα αφού είναι μικρά σε μέγεθος και κυρίως μακροπρόθεσμα θα… βγάλουν τα λεφτά τους. Με δύο λόγια τα e-scooter  παίρνουν άριστα στην οικολογική μετακίνηση, στην οικονομία, δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας και προσφέρουν ουσιαστικά άμεση απόσβεση της αγοράς.

Περισσότερες λεπτομέρειες μας δίνει ο Θεόδωρος Κοτρώνας, εκπρόσωπος της εταιρίας wheelgive, η οποία με έδρα τα Τρίκαλα εισάγει τα ηλεκτροκίνητα scooter στην Ελλάδα και τα προμηθεύει σε όλη τη χώρα.

-Ηλεκτροκίνητα scooter… Από τα Τρίκαλα σε όλη την Ελλάδα;

-Κάπως έτσι θα μπορούσες να το πεις. Βέβαια μην σταματάς μόνο στην Ελλάδα πρώτα ο Θεός υπάρχουν σχέδια και για άλλες χώρες. Άλλα βήμα, βήμα και με τον καιρό. Αυτήν τη στιγμή πάντως η εταιρία βρίσκεται ήδη σε 8 διαφορετικές πόλεις και σύντομα σε πάνω από 20.

-Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Τα πλεονεκτήματα τους είναι η οικονομία σε όλα τα επίπεδα και το γεγονός ότι δεν χρειάζονται καύσιμα δεν θέλουν service μιας που δεν έχουν λάδια κι όλα τα συναφή όπως ακόμα και τα ανταλλακτικά τους είναι πολύ οικονομικά.

-Σε ποια κατηγορία κυβικών βγαίνουν;

Από κατηγορίες που δεν χρειάζεται να έχεις και δίπλωμα οδήγησης (αν και προσωπική μου άποψη είναι αν δεν έχεις να μην το οδηγείς) μέχρι και μηχανές. Αυτήν τη στιγμή όμως η καλύτερη κατηγορία βάση απόδοσης οικονομίας συμπεριφοράς οχήματος αντοχής και κατασκευής είναι των 500Wέως 2000W και χρειάζονται δίπλωμα οδήγησης 50cc

-Τέλη πληρώνεις;

-Επειδή είναι οικολογικά όχι, και βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας δεν πληρώνεις όμως επειδή ζούμε όλοι στην φανταστική Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις ποτέ θα εφεύρουν έναν φανταστικό τρόπο για να πληρώσεις. Πάντως αυτήν τη στιγμή δεν πληρώνεις.

-Χρειάζονται δίπλωμα;

-Όπως προείπα ανάλογα την κατηγορία οχήματος.

-Που τα βρίσκει κάποιος; Ποια είναι η εταιρία που τα προμηθεύει;

-Υπάρχουν κάποιες εισαγωγικές και μια από αυτές είμαστε και εμείς. Όσον αφόρα όμως τους ιδιώτες που θέλουν να αγοράσουν τα βρίσκουν στους κατά τόπους αντιπροσώπους που έχουμε σε κάθε πόλη. Όσον αφόρα το δικό μας Νομό τα προϊόντα της εταιρίας wheelgive μπορούν να τα βρουν στην πόλη των Τρικάλων στο κατάστημα motomelissis και στην Καλαμπάκα στο τεχνομοτο Αφοί Δημήτριου.

-Πόσο κοστίζουν;

-Ξεκινούν από 1.250 και μπορούν να φτάσουν και τα 30.000 που είναι κάποιες μεγάλες ηλεκτρικές μηχανές. Βέβαια δεν έχουμε στα άμεσα σχέδια να φέρουμε αυτές. Μια καλή τιμή για ένα καλό ηλεκτρικό σκούτερ είναι ανάμεσα από 1500€ και 1900€.

-Πως ανεφοδιάζονται; Κάθε πότε;

-Ανάλογα το είδος της μπαταριάς και τον τρόπο που το λειτουργείς. Αυτήν την στιγμή οι πιο διαδεδομένες μπαταρίες μπορούν να σου βγάλουν από 40 έως 60 χιλιόμετρα και μετά να χρειαστούν ανεφοδιασμό.

-Είναι περισσότερο οικονομικά σε σχέση με τα άλλα που χρησιμοποιούν βενζίνη;

Με περίπου 1 ευρώ ρεύμα μπορείς να κανείς και 600 χιλιόμετρα.

-Το σέρβις κοστίζει ακριβά;

Δεν χρειάζονται σέρβις το πηγαίνεις μόνο όταν θέλεις να αλλάξεις αναλώσιμα η να τροποποιήσεις κάτι.

-Έχει υπάρξει ενδιαφέρον στα Τρίκαλα;

-Δόξα τω θεώ αρκετό, άλλα όπως και να το κάνουμε είναι ένα καινούργιο προϊόν που θέλει το χρόνο του για να το μάθει και να το συνηθίσει ο κόσμος.

-Διαφέρουν σε εμφάνιση;

-Τα νέα όχι μπορεί να περάσει δίπλα σου και να μην το καταλάβεις ή μάλλον θα το καταλάβεις επειδή θα είναι εντελώς αθόρυβο!

-Πόσα κυκλοφορούν… ανάμεσά μας;

-Στο Νομό μας από την εταιρία μας περίπου 20.

Απόλυτα ικανοποιημένοι όσοι απέκτησαν ηλεκτροκίνητα scooter

Ζητήσαμε από ανθρώπους που απέκτησαν ηλεκτροκίνητο scooter στα Τρίκαλα να μας μιλήσουν για την εμπειρία τους. Όλοι δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία και τη χρηστικότητά τους. Ας δούμε τι μας είπαν:

Wheelgive

Site: www.wheelgive.com

Facebook: wheelgive

Email: info@wheelgive.com

Τηλ.: 2431028483