Δυο αδέλφια με καταγωγή από την Κρήνη «σαρώνουν» στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη

Μπορεί σε κάποιους κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας, τα αδέλφια Γεώργιος Παπαγεωργίου και Βασίλης – Ραφαήλ Παπαγεωργίου να μην είναι γνωστά καθώς δεν διαμένουν μόνιμα στην περιοχή μας. Για τους κατοίκους της Κρήνης, αλλά και τα όμορα διαμερίσματα τα δυο αδέλφια 17 και 15 χρόνων αντίστοιχα, είναι γνωστά μιας και έλκουν την καταγωγή τους από το εν λόγω χωριό και το επισκέπτονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με την μητέρα τους Παυλίνα Γεωργίου.

Τα δυο αδέλφια ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας τους, και με την αγάπη που τα διέκρινε για τον αθλητισμό αποφάσισαν να ασχοληθούν από μικρή ηλικία με την Ελληνορωμαϊκή Πάλη. Σύντομα για αυτά τα παιδιά αναδείχτηκε το ταλέντο και η διάθεση να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις και να κατακτήσουν την κορυφή, αναβαίνοντας ακόμη και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Οι επιτυχίες των δυο παιδιών με καταγωγή από την Κρήνη, σκορπούν χαρά στους συγγενείς αλλά και στους φίλους της οικογένειας στο χωριό. Τους γεμίζουν υπερηφάνεια καθώς δυο δικά τους παιδιά, στην κυριολεξία θριαμβεύουν στο Ελληνικό και Διεθνή Αθλητισμό. Έχουν την ευκαιρία να τους απολαμβάνουν και τους συγχαίρουν ειδικά τα καλοκαίρια, όταν ο Γιώργος και ο Βασίλης, επισκέπτονται το χωριό για να χαλαρώσουν αλλά και να πραγματοποιήσουν ένα μέρος της προετοιμασίας τους.

Ποιοι όμως είναι οι δυο αθλητές που κλέβουν τα βλέμματα σε μεγάλες και μικρές διοργανώσεις που διεξάγονται πανελλαδικά αλλά και διεθνώς;

Γιώργος Παπαγεωργίου

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2004. Από μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στροφή στο άθλημα της Ελληνορωμαϊκής Πάλης και από το 2015 άρχισε μια λαμπρή πορεία κατακτώντας μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις.

Από το 2015 έως και το 2021 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδος στις ηλικιακές κατηγορίες Παμπαίδων – Παιδων. Συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανά ηλικιακή κατηγορία, το 2017 αναδείχτηκε 8ος στην Ευρώπη στους Παμπαίδες και το 2021, 10ος στην Ευρώπη στην κατηγορία των παίδων.

Παρών έδωσε και σε Βαλκανικές διοργανώσεις, όπου το 2017, αναδείχτηκε Χάλκινος Βαλκανιονίκης, το 2018 αναδείχτηκε Αργυρός Βαλκανιονίκης, το 2019 Χρυσός Βαλκανιονίκης ενώ στάθηκε άτυχος το 2021 καθώς τραυματίστηκε στα πλευρά στο πρώτο ματς και δεν συνέχισε τους αγώνες.

Βασίλης-Ραφαήλ  Παπαγεωργίου

Ο Βασίλης – Ραφαήλ Παπαγεωργίου γεννήθηκε δυο μόλις χρόνια μετά τον αδελφό του, στις 29 Αυγούστου του 2006. Διαγράφει κι ο ίδιος μια λαμπρή πορεία στον Αθλητισμό, κεντρίζοντας την προσοχή των συναθλητών του, αλλά και αθλητικών παραγόντων. Από το 2017 έως το 2021, υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στις ηλικιακές κατηγορίες Παμπαίδων – Παίδων. Συμμετείχε σε ευρωπαϊκές διακρίσεις ανά ηλικιακή κατηγορία, 12ος στην Ευρώπη το 2021 . Σε επίπεδο Βαλακανικών Αγώνων το 2019 αναδείχτηκε Χάλκινος Βαλκανιονίκης ενώ το 2021 φαίνεται πως είναι η χρονιά του καθώς κατάφερε να κερδίσει στους Βαλκανικούς αγώνες το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία Παμπαίδων, και 2 Αργυρά Μετάλλια στους Παίδες, (αγωνίστηκε με δυο αθλητές μεγαλύτερους κατά δυο χρόνια από εκείνον, κατηγορία ηλικίας και κιλών).

Σε επίπεδο Μεσογειακών Αγώνων απέσπασε το Αργυρό Μετάλλιο αγωνίζομενος με μεγαλύτερους αθλητές.

Παυλίνα Γεωργίου

Όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά είχαν δίπλα τους την μητέρα τους Παυλίνα Γεωργίου, η οποία υπήρξε και η ίδια σπουδαία αθλήτρια της Ελληνορωμαϊκής Πάλης. Η ίδια γεννήθηκε στις 6 Απριλίου του 1978. Από το 1996 έως και το 2002 υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος στις ηλικιακές κατηγορίες Νεανίδων-Γυναικών. Συμμετείχε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αναδείχτηκε 5η στην Ευρώπη το 1998, 6η στην κατηγορία Νεανίδων το 1999 και 8η στην Ευρώπη το 1999.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί διεθνής διαιτητής στην Ολυμπιακή Πάλη, στην 1η κατηγορία.

ΠΗΓΗ: krinitrikalon.gr