Δυναμική Απεργιακή Κινητοποίηση στα Τρίκαλα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο 

Την Παρασκευή 12 Γενάρη, στα Τρίκαλα , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Τρικάλων , ο Σύλλογος Μισθωτών Λογιστών Τρικάλων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Τρικάλων οργάνωσαν Απεργία και Απεργιακή Συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση  στη Βουλή. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με τη στήριξη και συνταξιούχων , αυτοαπασχολούμενων , γυναικών , νέων και ανέργων δώσαμε μια δυναμική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που με τη στήριξη της ΝΔ χτυπά το απεργιακό δικαίωμα, επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενισχύει τη φοροληστεία για να μπουκώσει από τον ιδρώτα του λαού τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων.

Με το μαχητικό μας συλλαλητήριο τόνισαμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του και στην πράξη τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή του. Διατρανώσαμε την αποφασιστικότητά μας ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη σύγκρουση και  ότι η εργοδοσία θα πάρει απάντηση. Ό,τι κι αν λένε να είναι σίγουροι: Δεν θα περάσουν καλά με το ταξικό εργατικό κίνημα. Είμαστε αποφασισμένοι ότι  δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας, για τη συσπείρωση δυνάμεων, για να πυκνώσουν οι γραμμές του ταξικού  εργατικού κινήματος, που διεκδικεί με σημαία τα συμφέροντα των εργαζομένων, που παλεύει για την ανατροπή της βαρβαρότητας.

Στη απεργιακή  συγκέντρωσή μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος –Τροφίμων & Ποτών Λιατίφης Γιώργος ο οποίος τόνισε:

« Σήμερα στα Τρίκαλα και σε  όλη την Ελλάδα απεργούμε στηρίζοντας τις αποφάσεις των ομοσπονδιών μας . Απεργούμε   παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας σε πολλούς χώρους δουλειάς, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα εφορίας με το παραμύθι της «ανάπτυξης», ενάντια  στη λυσσαλέα άρνηση και επίθεση στην απεργία από τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, που ελέγχουν τη ΓΣΕΕ, ενάντια στη διάλυση που θέλει να επιβάλει η πλειοψηφία στο Εργατικό κέντρο Τρικάλων, ενάντια στην άρνηση συνδικαλιστών σε  πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις , ανάμεσά τους και στα Τρίκαλα . Συνδικαλιστές που ουσιαστικά έχουν γίνει υπάλληλοι και των εργοδοτών και της  κυβέρνησης. Να το γράψουν καλά στο μυαλό τους ότι και να περάσουν τα μέτρα –θα μείνουν στα χαρτιά.

 Μπροστά στο πολυνομοσχέδιο φάνηκε ακόμη πιο καθαρά ο ρόλος των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών που μ’ ένα στόμα μια φωνή τάχτηκαν ενάντια  στην κήρυξη απεργίας σήμερα  σε μια σειρά ομοσπονδίες και σωματεία. Σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους εργοδότες τους αρνήθηκαν την απεργία σε μια σειρά χώρους παρά τις επίμονες προτάσεις  των ταξικών δυνάμεων. Έτσι  εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός με διάφορα απίθανα προσχήματα έβαλε εμπόδια  στην κινητοποίηση των εργαζομένων. Ότι μπορούμε να φανταστούμε ακούστηκε αυτές τις μέρες από συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ , της ΔΑΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ , της ΛΑΕ  για να αποτρέψουν την απεργία. Ακόμη και απεργία μετά από 2 μήνες πρότειναν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ακόμη και στα Τρίκαλα σε μια σειρά χώρους όπως στην τοπική ΕΛΜΕ και  στο Σύλλογο Δασκάλων  Τρικάλων αρνήθηκαν την πρόταση των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για Απεργία ή έστω στάση εργασίας σήμερα, ώστε ιδιωτικός και δημόσιος τομέας να συμπορευτούν να στηριχθεί η απεργία μας , να είναι πιο δυνατή. Εκεί οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ , του ΣΥΡΙΖΑ , της ΠΑΣΚΕ αλλά και άλλων υπερεπαναστατών στα λόγια ( όπως ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πρότειναν στάση εργασίας για τη Δευτέρα (που πιθανόν να έχει ψηφιστεί και το νομοσχέδιο) . Ευθυγραμμίστηκαν όλοι με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που σαμποτάρισε με κάθε τρόπο τη σημερινή κινητοποίηση.

Μάλιστα ο πρόεδρος  της ΕΛΜΕ Τρικάλων (από την παράταξη της ΔΑΚΕ) δε δέχτηκε να συμμετάσχει στη σημερινή απεργία , γιατί όπως είπε την οργανώνουν κάποια  «άγνωστα» σωματεία!!!  Εμείς θα του λέγαμε να βγει στο πεζοδρόμιο όπως κι εμείς , να έρθει σε καμιά κινητοποίηση να τον γνωρίσουμε από κοντά , γιατί αγώνας   από τις παχιές καρέκλες  δε μπορεί να γίνει ……

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την παραγγελία που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, προσπαθώντας να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία του πρωτοβάθμιου σωματείου. Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση για την οποία γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους. Δεν θα το κάνουμε δώρο στα αφεντικά και στο πολιτικό προσωπικό τους. Μάλιστα ξεδιάντροπα ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει «δημοκρατική» την απόφαση της κυβέρνησης για το χτύπημα στην απεργία. Σκληρά αλλά αναγκαία τα μέτρα λέει ο Τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. Αναγκαία είναι τα μέτρα για την εργοδοσία . Γι αυτούς άλλωστε δουλεύει η κυβέρνηση παίρνοντας την παραγγελία από τις προηγούμενες των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ, η απεργία είναι δικαίωμα των εργατών και αυτοί αποφασίζουν για αυτή και μόνο. Δεν τους έπιασε ο πόνος για τη λειτουργία του Αβάθμιου σωματείου, αλλά μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν φτιάξει για την εργατική τάξη, θέλουν να την φιμώσουν κιόλας, να καταργήσουν ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και με αίμα χιλιάδων εργατών. Ας αφήσουν τη δημοκρατικόφάνια δεν πείθουν κανένα, όταν την ίδια στιγμή δίνουν το δικαίωμα στην εργοδοσία να δημιουργεί ενώσεις προσώπων και να φτιάχνει σωματεία που θα λειτουργούν κατ’εντολή τους. Το είπαμε και το ξαναλέμε ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ αυτή η εξέλιξη» .

● Στηρίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ  των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, την Κυριακή 14 Γενάρη και τη συγκέντρωσή τους  10:30 πμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.