Δείτε πώς να καθαρίσετε εύκολα και αποτελεσματικά την κουρτίνα του μπάνιου

Μπαίνοντας στην μπανιέρα μπορεί να παρατηρήσετε οτι στο κάτω μέρος της κουρτίνας σας υπάρχουν μαύρα σημάδια. Δυστυχώς καλά καταλάβατε – είναι μούχλα! Αλλά έχουμε καλά νέα: «Δεν χρειάζεται να πετάξετε την κουρτίνα του ντους όταν είναι βρώμικη», λέει ο Carolyn Forte, διευθυντής του  Good Housekeeping InstituteCleaning Lab. Ανάλογα με το υλικό της κουρτίνας, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές και καθαρίστε την!

Πλαστικό ή vinyl

Πλύνετε την κουρτίνα σε χαμηλή θερμοκρασία σε μεγάλη διάρκεια πλύσης, χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό πλυντηρίου. Προσθέστε στον κάδο του πλυντηρίου και 2-3 πετσέτες μπάνιου για καλύτερα αποτελέσματα. Μην χρησιμοποιήσετε μαλακτικό. Κρεμάστε την αμέσως να στεγνώσει στην μπανιέρα ή βάλτε την στο στεγνωτήριο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Ύφασμα

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει υλικά από βαμβάκι, νάιλον ή πολυεστέρα. Αν η κουρτίνα σας είναι κατασκευασμένη από ένα από αυτά τα υφάσματα ή είναι διακοσμητική, καλό είναι να την πλένετε ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα.

Για να αποφύγετε την μούχλα

Για να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της κουρτίνας σας, να ανοίγετε πάντα την πόρτα του μπάνιου μετά το ντους για να επιτρέπετε στην υγρασία να βγει έξω από το μπάνιο. Το άνοιγμα ενός παραθύρου και η ενεργοποίηση του ανεμιστήρα ενώ κάνετε  ντους θα βοηθήσει επίσης να διαλυθεί η υγρασία.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

πηγή :http://babyradio.gr/special-tips/dite-pos-na-katharisete-efkola-ke-apotelesmatika-tin-kourtina-tou-baniou/