Δείτε πώς να απαλλαγείτε από έντομα και παράσιτα

Αν και το καλοκαίρι σημαίνει καθαρός αέρας και μπάρμπεκιου με φίλους στην αυλή, όλες αυτές οι εξωτερικές δραστηριότητες σημαίνουν έκθεση σε έντομα και παράσιτα. Για να κρατήσετε το σπίτι σας και την ευρύτερη περιοχή καθαρή από όλα αυτά, δείτε τι μπορείτε να κάνετε!

Κουνούπια

Τα κουνούπια χρειάζονται λιμνάζοντα νερά για να αναπαραχθούν, έτσι θα πρέπει να τις περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο:Αδειάστε άδεια κουτιά αναψυκτικών και πετάξτε τα, και προσέχετε όταν ποτίζετε τα φυτά σας! Το μόνο που χρειάζονται είναι λίγο νερό, επομένως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με παιδικές πισίνες και υδρορροές.

Επίσης, κρατήστε το χορτάρι και το γρασίδι κομμένο!

Μύγες

Μύγες ευδοκιμούν κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Έξω, γεννούν τα αυγά στα σκουπίδια, στο έδαφος, στο κομμένο γρασίδι, στην αποχέτευση, στο νερό, στα ζωικά απόβλητα και σε σάπια τρόφιμα. Για να τις αποτρέψετε θα πρέπει να  μην αφήνετε σκουπίδια στην αυλή σας, να μην αφήνετε τις πόρτες μισάνοιχτες και να σφραγίστε όλα τα τρόφιμα σας.

Μυρμήγκια

«Τα μυρμήγκια είναι πιο εύκολο να τα εξοντώσετε με εντομοκτόνα, αλλά και με μια σειρά από φυσικές θεραπείες». Μια λύση: Ψεκάστε βορικό οξύ ή σκόνη βόρακα γύρω από τις ορατές εισόδους και κατά μήκος μονοπατιών και στη συνέχεια κρατήστε τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα σας μακριά από τις συγκεκριμένες περιοχές. Στο εσωτερικό του σπιτιού σας, χρησιμοποιήστε σκόνη από βορικό οξύ ανάμεικτη με ίση ποσότητα αλεύρι, καλαμποκάλευρο ή ζάχαρη (και πάλι, θα πρέπει να εμποδίσετε παιδιά και κατοικίδια από το να έρθουν σε επαφή με την σκόνη). Τα μυρμήγκια θα φέρει τους κόκκους στη φωλιά τους, θα τραφούν με αυτά και θα πεθάνουν.

Σφήκες

Συναθροίζονται κυρίως γύρω από σκουπίδια, τρόφιμα και ποτά. Οι φωλιές τους, από την άλλη πλευρά, γίνονται συχνά γύρω από τα κτήρια, θάμνους και κάτω από μαρκίζες ή σοφίτες. Για να απαλλαγείτε από τις φωλιές τους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε προϊόντα του εμπορίου, με τα οποία θα ψεκάσετε απευθείας στην φωλιά το βράδυ. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μην αφαιρέσετε ΠΟΤΕ μια φωλιά μόνοι σας. Υπάρχουν επαγγελματίες που ειδικεύονται στην εξάλειψη του προβλήματος.

Κατσαρίδες

Κατσαρίδες βγαίνουν τη νύχτα και τρέφονται με ψίχουλα, χαρτί, κόλλα, τροφές για ζώα συντροφιάς, ακόμα και κερί. Το κλειδί είναι ο καλός καθαρισμός. Δεν στέκονται αν δεν υπάρχει τίποτα να φάνε. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να σφραγίσετε τα ανοίγματα γύρω από τους σωλήνες νερού για να σταματήσουν αυτά τα πλάσματα από το ταξίδι τους.

Ψύλλοι

Αυτά τα ζωύφια που ρουφάνε αίμα εντοπίζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γι ‘αυτό ελέγξτε συχνά τα κατοικίδια ζώα αλλά και τον εαυτό σας. Για να διατηρήσετε τους ψύλλους μακριά, να κάνετε μπάνιο και να χτενίζετε το κατοικίδιο ζώο σας συχνά και να πλένετε συχνά και το στρώμα σας. Πρέπει επίσης να σκουπίζετε τακτικά τα χαλιά και τα επικαλυμμένα έπιπλα. Εάν οι ψύλλοι είναι εκτός ελέγχου, μιλήστε με έναν κτηνίατρο και καλέστε κάποιον εξολοθρευτή το συντομότερο δυνατόν.

Τσιμπούρια

Τα τσιμπούρια πρέπει αν απομακρύνονται από το δέρμα το συντομότερο δυνατόν, καθώς μερικά από αυτά κουβαλούν την ασθένεια Lyme. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό τσιμπιδάκι, πιάστε το τσιμπούρι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο όπου είναι προσαρτημένο στο δέρμα και τραβήξτε το προς τα έξω. Προσπαθήστε να τραβήξετε ολόκληρο το τσιμπούρι. Στη συνέχεια καθαρίστε την περιοχή με αλκοόλ και πλύνετε τα χέρια σας καλά, με σαπούνι και νερό. Τοποθετήστε το τσιμπούρι σε μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Εάν δημιουργηθεί σημάδι στα μάτια σας, στο δέρμα σας, εάν αποκτήσετε πυρετό, μυϊκούς πόνους ή πόνο στις αρθρώσεις, πάρτε το τσιμπούρι και πηγαίνετε στον γιατρό σας ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει στη διάγνωση. Εάν δεν μπορείτε να τραβήξετε το τσιμπούρι από το δικό σας ή το δέρμα του κατοικίδιου ζώου σας, πηγαίνετε στο γιατρό.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

πηγή :http://babyradio.gr/special-tips/dite-pos-na-apallagite-apo-entoma-ke-parasita/